Zonguldak'ta yazar Dr.Aynur Eryiğit Bader tarafından yazılan "Beklenen Kurtarıcı İsa ve Mehdi" isimli kitabı için imza günü düzenlendi.

Cumartesi günü Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde düzenlenen imza gününe katılım yoğun oldu.

Çok sayıda kişi kitabı satın alarak yazar Dr.Aynur Eryiğit Bader'e imzalattırdı

İlahiyat fakültesi mezunu olan  yazar Dr.Aynur Eryiğit Bader, kitabı hakkında gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

KİTABIM İSMİNDEN DOLAYI ÇOK İLGİ GÖRDÜ...

"Ankara İlahiyat Fakültesi mezunuyum. Orada yüksek lisans yazdım. Daha sonra bunu güncelleyerek basıma sundum. Beni bu kitabı yazmaya iten sebep; önceden beri hep duyuyorduk. İşte 'İsa dönecek, Mehdi' gelecek diye. Merak ediyordum. Daha sonra üniversitede üçüncü sınıftayken hocamız bahsedince o zamandan karar vermiştim, bu konuyu araştırmaya. Allah nasip etti yüksek lisansı onun üzerine yaptık. Sonra da güncelledik. 
Zonguldak'ta daha önceden "kadına yönelik şiddet ve ayrımcılık" isimli kitabımın ardından sonra bu ikinci kitabım. Yazdığım kitabın isminden dolayı bir tepki görmedim aksine çok ilgi gördüm."

KİTABIN KONUSU;

"İsa, Hristiyanlıkta ve Islam’da önemli bir fenomendir. O, Hristiyanlıkta Mesih olarak isimlendirilmektedir.
Hristiyanlar, Mesih olarak isimlendirdikleri Isa’nin çarmıha gerilip öldükten sonra dirildiğine sonra “sema”ya yükseldiğine ve dünyanın sonuna doğru ikinci kez yeryüzüne döneceğine inanmaktadır.
Müslümanlar arasında ise sürekli olarak, “Ahir Zaman”da dünyanın ıslahı için Mehdi’nin ortaya çıkacağından, İsa’nin semadan inerek ona tabi ve yardımciıolacağından bahsedilmekte ve bunun üzerine yorumlar yapılmaktadır; zaman zaman bu yorumlar üzerinden tartışmalar yapildıgına şahit oluyoruz.
Öte yandan mehdi konusunda da pek çok cemaat mensubu kendi liderlerinin mehdi olduğunu iddia edebilmektedir.
Hristiyanlar ve Müslümanlar tarafından kabul edilen Isa’nın semada olduğu ve “Ahir Zaman”da ikinci kez yeryüzüne döneceği anlayışının nereden kaynaklandığı, bu anlayışın ortak ve farklı bakış açılarının neler olduğu, birbirlerinden etkilenmelerinin görülüp görülmediği merak edilen sorular arasıdadır. Ayrıca Mehdi anlayışının menşei, İsa’nın nüzulü ile Mehdi anlayışının ilişkili olup olmadığı da merak edilen bu sorulara eklenmektedir. Yaptığımız araştırmayla bütün bu sorular cevaplandırılmaya çalışılmaktadır."

Kaynak: Ercan Demir