ÇATESElektrik'in halka arz haberi büyük ilgi görüyor. Vatandaşlar, halka arz edilmesi planlanan elektrik üreticisi Çatalağzı Termik Santrali'nin halka arz detaylarını merak ediyor.
Borsa İstanbul'da seçim belirsizliği devam ederken, halka arz furyası son hızıyla devam ediyor. Yatırımcılar, hisse senetlerinde zarar etmek yerine halka arzlara katılarak az da olsa kar elde etmeye çalışıyorlar. Öte yandan, yatırımcıların en çok merak ettiği konular arasında halka arz onayı bekleyen firmalar bulunuyor.
CS Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Şok Marketler, Bizim Toptan ve Seç Market'te Yönetim Kurulu Başkanı, Çanakkale Seramik ile Zülfikarlar Holding'de de Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapan Cengiz Solakoğlu'nun açıkladığı listede Çatalağzı Termik Santrali de yer alıyordu. 
Borsa yatırımcılarının ilgi odağı olan enerji şirketleri, Borsa İstanbul için hazırlık yapıyor. Yapılan bildirime göre, eşit dağıtım yöntemiyle talep toplamak amacıyla Çates Elektrik Üretim A.Ş., 24.325.000 lot hisse senedi sunacak. Ayrıca, ek pay olarak da 4.865.000 lot hisse senedi dağıtımı gerçekleştirilecek. Çates'in Yıldız Pazar'da işlem göreceği belirtildi.
Çates Elektrik halka arzı sürecinde İnto Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılık edecek. Detaylı banka bilgileri henüz netleşmemiş olsa da ilerleyen günlerde bu bilgilerin netleşmesi bekleniyor.
Çates Elektrik'in mali tablosu ise şu şekilde:
2023/6 dönemi hasılatı 1,8 milyar TL
2023/6 dönemi brüt karı 303 milyon TL
2022 dönemi hasılatı 3,3 milyar TL
2022 dönemi brüt karı 762 milyon TL
2021 dönemi hasılatı 630 milyon TL
2021 dönemi brüt karı 22 milyon TL

Editör: Oğulcan Öz