Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Çaycuma Belediye Meclisi Üyesi Kaya Gün, gözyaşları arasında toprağa verildi. Belediye önündeki törende konuşan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Çaycuma yalnızca bir meclis üyesini değil, çok değerli bir evladını kaybetti.” dedi.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Çaycuma Belediyesi Meclis Üyesi Kaya Gün, gözyaşlarıyla toprağa verildi. Kaya Gün için ilk tören Çaycuma Belediyesi önünde yapıldı. Törene ailesi, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, önceki dönem Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Saltukova Belediye Başkanı Alim Genç, Bakacakkadı Belediye Başkanı Oktay Albuz, eski Çaycuma Belediye Başkanı Orhan Yardımcı, ilçedeki bazı siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri, çok sayıda sivil toplum örgütünün başkan ve yöneticileri ile belediye daire amirleri ve personelinin yanı sıra kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

TOPLUMA HİZMET EDENLER İÇİN TEK BİR ŞEY VAR: ARKADA İZ BIRAKMAK, İYİ ADAM OLMAK
Çaycuma Belediyesi zabıtasının omuzlarında belediye önüne getirilen Kaya’nın naaşı önünde oldukça duygulu bir konuşma yapan Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Belediyemiz yalnızca bir meclis üyesini değil, Çaycuma çok değerli bir evladını kaybetti.” dedi. Zaman zaman sözcüklerini toparlamakta zorlanan Başkan Kantarcı, konuşmasında “Biz on yıldır Çaycuma için çalışıyoruz. Hep törenlerde, açılışlarda, güzel günlerde beraber olduk ama maalesef hayatın doğası gereği böyle dönemlerde de beraber olmak zorundayız. Kaya arkadaşımızın, arkasından bu kadar topluluğun bir araya geleceğini bilmesini isterdim. Böyle zamanlarda konuşmak zor. Arkasından methetmek, öyleydi, böyleydi demek, hakikatten beyhude. Hepimiz bu dünyaya geliyoruz ve ne zaman olacağını bilmediğimiz zamanda da gidiyoruz. Topluma hizmet edenler için tek bir şey var: Arkada iz bırakmak, iyi adam olmak.” dedi.

KAYA GÜN İLGİLENEN ÇOK FARKLI BİR İNSANDI
Kantarcı konuşmasını, “Kaya kardeşimle beş yıldır beraber görev yapıyoruz. Gerek Belediye Meclis Üyelerimiz arasında, gerek bütün çalışanları arasında uyumu sağlayan ve vekil olduğunda gece gündüz belediyeden ayrılmayan, mahallesinde tanınan, sevilen, futbolundan mezarlığına her şeyi ile ilgilenen çok farklı bir insandı. Sadece Belediye Meclis Üyesi bir arkadaşımız değil, Çaycuma’nın çok değerli bir evladını kaybettik. Çok uğraştık ama olmadı. Allah gani gani rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Onun adını inşallah yaşatacağız. Bir belediyeci aileden geliyor, dedesi Halil Çavuş, Çaycuma’nın ilk zabıta amiriydi. Ben, hepinize, bizi böyle günde yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Sağ olun.” diyerek tamamladı. 

PEHLİVANLAR’DAKİ AİLE MEZARLIĞINA DEFNEDİLDİ
Okunan Kuran’ın ardından Çaycuma Müftüsü Rıdvan Karataş, dua yapıp, belediye önünde toplanan kalabalıktan helallik aldı. Yine Çaycuma Belediyesi zabıtasının omuzlarında cenaze aracına bindirilen Kaya Gün’ün naaşı, Pehlivanlar Mahallesi’ndeki evinin önüne getirildi. Naaş burada okunan Kuran’ın ardından Pehlivanlar Camisi’ne getirildi. Kaya Gün, ikindi vakti burada kılınan cenaze namazı sonrasında Pehlivanlar’daki aile mezarlığında, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ