Seval Çetin'in sunduğu ana haber bülteni'ne Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı canlı telefon bağlantısı ile katıldı.

6 Nisan 2012'de gerçekleşen köprü faciasının 8. yılının geçtiğini belirten Kantarcı şunları söyledi:

1948 yılında Almanlar tarafından buradaki işçilerle yapılmış bir köprü.Aslında sağlam bir köprüydü nehir yatağından aşırı miktarda malzeme alınması dere yatağının yükselmesiyle köprü ayaklarının havada kalmasına sebep oldu.Çok uyarılar yapıldı ama bu uyarılara kulak asılmadı.Her yıl ibret olsun diye kuran okutuyorduk bu sene virüs sebebiyle yapamadık.Göreve gelir gelmez bir anıt yaptık. Her türlü kazaya karşı tedbirli olmayı diliyorum. 

''Corona virüs kapsamında tedbiler geç alındı.İlçelerin giriş çıkışların yasaklanmasını doğru bir karar''

Zonguldak'ta maden emeklisi ve akciğer hastalarının fazla olması bi yerde de alınan tedbirlerin zamanında alınmayışı Türkiye'de ön plana çıktı.Zonguldak öne ne zaman çıksa arkasında kötü bir olay var.Bundan sonra tedbirleri daha iyi almamız gerekiyor.Grafiği durdurup aşağıya doğru indirmemiz gerekiyor.

Merkezi idareden nasıl talimatlar alınırsa öyle ilerliyor.Katı tedbirler alınması gerektiğini söylüyorum.Çaycuma her zaman övündüğümüz bir İlçe ama bu virüs sebebiyle kötü anılıyoruz Çaycuma merkezi ve dışarı çıkmayı seviyorlar.Çaycuma'da yaşam kolaylaştı ticari bir İlçe oldu.Virüs görünmediği için her eve her ocağa ateş düşmediği için kimse anlamıyor.Belediye olarak heryeri dezenfekte ettirdik.Çöp konteynırlarımızı temizlettirdik.Pazar yerimizin giriş çıkışları kontrol altında aldık.

Hastanemizin Başhekimimizin her türlüğü isteği için emrindeyiz.

Alınan tedbirlerin 15 gün önce alınmasını savundum aslında ama şuanda bunlar yapılması gerekiyor ve insanların evde kalmalarına mecbur etmemiz gerekiyor.Herkeste etki yapmıyor ama temasla çabucak geçen bir virüs.

Çaycuma merkez olarak buna uyum gösteriyor  dışarıdan gelen çok vardı ama ilçeler arası giriş çıkışların kapatılması bizim için avantaj oldu.

Belediye olarak dezenfekteyi bizde zor buluyoruz ama malzeme istedik gelecek inşallah.

Editör: Haber Merkezi