Uzaktan eğitim alması imkansız olan özel öğrencilerin verileri oldukça endişeli.

Çocuğu otizm teşhisi ile birlikte rehabilitasyonda eğitim görmeye başlayan baba İskender Çelik, yetkililere seslendi.
Özel öğrenci uzaktan eğitim almasının imkansız olduğunu birebir eğitim alması gerektiğini ifade eden baba İskender Çelik, özel öğrenci normal öğrenciler gibi değerlendirilmemesi gerektiğini ifade etti.
Özel öğrenciler için bir çözüm bulunması çağrısında bulunan İskender Çelik şunları söyledi:


"Özel rehabilitasyon merkezinde ders görmekte olan bir çocuğum var, otizm teşhisi ile çocuğumu Özel rehabilitasyon merkezine verdim özel derslere gidiyor. Ancak bu Corona virüs nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığımız, Cumhurbaşkanımız ülke genelinde eğitime evden destek vererek eğitim vermeye başladı. Ancak bu ara daha da uzatıldı, şimdi özel eğitim gören çocuklar evdeler, onlar için bir çözüm geliştirmede maalesef onlarla ilgili bir çözüm olacak mı olmayacak mı merak içindeyiz. Biz şu anda evdeyiz çocuğumuza ilgilenmeye çalışıyoruz ama tabii ki biz öğretmen kadar öyle ilgilenemediğimizi düşünüyoruz.Buradan Milli Eğitim Bakanına Cumhurbaşkanına İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze Valiliğimize acaba bu özel çocukların eğitimi için ne gibi önlem aldılar, öğretmenler eve  gelecekler öğretmenden eğitim verecekler ya da aynı diğer çocuklar gibi televizyondan mı uzaktan eğitim görecekler, asıl eğitim görmesi gereken bu çocuklar değil mi bir yardım istiyoruz.
 

Zonguldak'ta çok sayıda böyle özel öğrenci var. Benim çocuğumda devletin vermiş olduğu eğitimi görüyor. Ben çocuğumu Özel Rehabilitasyon merkezine de gönderiyorum şimdi her ikisi de durmuş vaziyette.''dedi
(Haber Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi