Zonguldak Kuyumcular Derneği Başkanı Çetin Çelik, altın fiyatları faiz artırımı ile birlikte düşüşe geçtiğini ancak bu düşüşün çok kısa süreceğini ifade etti.
Altının yatırım için en güvenli Liman olduğunu belirten Çetin Çelik 1 Ocak 2023'te bin lira olan altının gramını bugün 1.700 lira olmasının bunun en büyük delili olduğunu ifade ederek vatandaşları altına yatırım yapmaya çağırdı.

Kuyumcular Derneği Başkanı Çetin Çelik ayrıca altınım alım satımlarında bankaların 150 ve 180 lira arasında para aldıklarını ancak kuyumcu olarak sadece 50 lira aldıklarında belirterek şunları kaydetti:.

"Faizler arttı. Yüzde 2.5 civarı bekliyordu piyasa. Yüzde 7.5 çıkan faiz artırımıyla alakalı olarak altında yüzde 6'ya kadar bir düşüş oldu. Yani ters köşe oldu. Bu altın döviz ve gümüş, emtia piyasalarında da ciddi bir fiyat düşüklüğü oldu. Kısa zamanda bunu tekrar kapatıp 2 seviyesine geriledi. Şu anda. Yüzde 2 düşüşe kadar aradaki fark kapanmış durumda. 

Altın uzun vadede yani mahalli seçimlerin sonunda 2800 lira gibi, dolarda da 40 lira gibi bir fiyat bekliyoruz. 

Faiz arttırımı öncesinde altının gramı 1720-1730 lira bandında idi. Bugün 1700  lira bandında,  24 ayar külçe olarak bahsediyorum. 

İnsanlarım alım durumuna göre çeyrek altın alamayan vatandaşlarımız gelip gram altın alıyorlar. Ama yine yatırımların altına yapıyorlar. Çünkü gerçekten  çok daha avantajlı ve karlı olduklarını bildiği için iyi prim yapıp, 2023 1 Ocak'ta gramı 1000 lira olan altın bugün hala 1700 liradan konuşuluyorsa bu kadar baskıya rağmen 2800 liraları çok net göreceğiz. 

Bir de şunu söylemek istiyorum. Bankalarda 100 lira 180  lira arasında bir gramda alım satım farkı Hafta sonları tatil günlerinde 150 lirayla 230 lira arasına kadar çıkan bankalarda alım satım farkları oluyor. Biz de ise her zaman alım satım farkı 24 ayar külçede özellikle belirtiyorum. 24 ayar has altında 50 lira alım satım farkı. Cumartesi-pazar dahi tatil günlerinde dahi akşam 5'ten sonra dahi yine 50 lira hiçbir zaman bu istikrar değişmedi ve değişmeyecek.

Hala yastık altlarında altın ciddi anlamda var. Vatandaşlar şunu çok iyi biliyor ki bugün liste bile yarın artacak. Bunun farkındayız. Kesinlikle çok ciddi primler yapıp yatırımcısını her zaman güldürmüştür. En güvenli, en sağlam en istikrarlı yatırım aracıdır altın.  Bitcoin'lerden  ağzı yanan yani çok zarar eden,  gayrimenkullerden bu ara tamamen durduğu için yani piyasada satacağım dediği zaman satılamayan gayrimenkullerin aksine altın hemen bozdurmak istediğinizde Mevla ne olursa olsun anında işlem görüp anında nakit olarak alabiliyorlar."
(Haber: Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz