Çaydamar Mahallesi Muhtarı Mehmet Zaman, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında, mahalle sakinlerine zorunlu olmadıkça evlerinden dışarı çıkmamaları uyarısında bulundu. 
65 yaş ve üzeri vatandaşların 112, 155 ve 156 acil arama hatlarına ulaşmakta zorluk çektiğine dikkat çeken Çaydamar Mahallesi Muhtarı Mehmet Zaman:
“Dünyada ve ülkemizde etkili olan koronavirüs nedeniyle öncelikle 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın dışarı çıkmamasını rica ediyoruz. Resmi bir açıklama yapılmıyor ama sokaklarda Zonguldak’ta da koronavirüs vakasına yakalanan kişilerin olduğu konuşuluyor. Kimse kimseye sorumsuzca bu virüsü bulaştırmasın. Gereken duyurular valilik, 112, 156, 155 kanalıyla yapıldı. Koronavirüs nedeniyle evlerinden çıkamayan, maaşını alamayan, evinin ihtiyacını gideremeyen yaşlılarımız var dolayısıyla insanlar zor durumda. Ama biz mahalle muhtarları olarak yaşlı ve kimsesi olmayan mahalle sakinlerimize kendi imkanlarımızla da yardımcı olmaya çalışıyoruz. Herkes evinde kalsın ki bu virüs daha fazla yayılmasın yoksa bunun şuan için başka bir çaresi yok. 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız 112, 156 ve 155 numaralarını arıyorlar ama orada da bir sıkıntı var. Bu konuda gerekli yerlerle konuştuk. Çağrı merkezinde çalışan sayısı Zonguldak için yeterli değil. İstendiği anda bu numaralara ulaşmakta sıkıntı var” dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi