Pazar alışverişi yapan vatandaşların diğer ihtiyaçlarını karşılayabileceği farklı boyutlardaki 13 işyerinin kiralama ihalesi, 19 Şubat Pazartesi günü yapılıyor.

Çaycuma Belediyesi, pazaryerinin hemen bitişiğindeki eski halı saha alanında, “Kapalı Çarşı” projesi geliştirdi. İçinde, pazar alışverişi yapan vatandaşların, kuru gıda, şarküteri ürünleri, kuruyemiş, kırtasiye, su ürünleri gibi diğer ihtiyaçlarını karşılayacak birimler bulunan projenin inşaatı, geçtiğimiz haftalarda başladı. İnşası devam eden 13 işyerinin kiralaması, Devlet İhale Kanunu’nun 45’nci maddesi hükümlerine göre, açık teklif usulüyle, ayrı ayrı yapılacak. Merakla beklenen ihale, 19 Şubat Pazartesi günü, Çaycuma Belediyesi hizmet binasının 1. katındaki Belediye Meclis Salonu’nda, 14.30’da başlayacak.

İÇİNDE BERBER, TERZİ GİBİ HİZMET BİRİMLERİNİN YANI SIRA, VATANDAŞLARIN SOLUKLANACAĞI BİR KAFETERYA DA YER ALACAK
Bölgenin geleneksel mimarisini yaşatmak amacıyla ahşap taşıyıcılı, yığma sistemle imal edilen yapıda, marketin yanı sıra, talep geldiği takdirde, berber, terzi gibi hizmet birimleri de yer alacak. Vatandaşların pazar alışverişi sırasında soluklanacağı bir kafeteryaya da yer verilecek Kapalı Çarşı’nın ihalesine girmek isteyenler, dosyalarını, 19.02.2024 Pazartesi günü saat 14.00'e kadar Çaycuma Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü'ne teslim edebilecek.

"ÇAYCUMA’DA ALIŞVERİŞİN, YENİ VE ŞIK ADRESİ OLARAK HİZMETE SUNACAĞIZ"
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Seçimlerde verdiğimiz bir vaadi daha hayata geçiriyoruz. Pazaryerinin hemen bitişiğinde yer alan Kapalı Çarşı’yı, Çaycuma’da alışverişin, yeni ve şık adresi olarak hizmete sunacağız. Kısa sürede hizmete sunmayı tasarladığımız Kapalı Çarşı, bir yandan pazar alışverişi yapan vatandaşlarımızın diğer ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlarken, diğer yandan, geleneksel yapı kültürümüzü de yaşatacak. Mimarisi, işlevi ve görünümüyle Çaycuma’ya değer katacak Kapalı Çarşı’nın şimdiden Çaycuma’mıza hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” diyerek tamamladı.

Kaynak: Haber Merkezi