-ÖZEL HABER-

Taşkömürü  ile ünlü Zonguldak’ta vatandaşlar kış günlerinde kömür sobası ve doğalgaz’ın yanı sıra Palet sobaları  kullanarak ısınmaya çalışıyor.
Taşkömürü ve doğalgazın  artan maliyetleri vatandaşı yeni ısınma araçları kullanmaya yönetiyor. Zonguldaklı vatandaşlar  Dünya’da ve Türkiye’de son yıllarda yaygın olarak kullanılan Palet sobasına yönetmeye başladılar. Evlerini ve iş yerlerini  Palet sobası ile ısıtan vatandaşlar kullanımından gayet memnun olduklarını dile getiriyorlar.
Estetik güzelliğinin yanı sora yüksek derecede ısı sağladığı için tercih edilen Palet Sobası’nın  yakıt maliyetleri de kömür ve doğalgaza göre daha ucuza geliyor.
Talaş,  ağaç parçaları, fındık kabukları gibi ürenlerin sıkıştırılması ile ende edilen Palet yakıtı  yüksük ısı veriyor. Özellikle köy evi, bağ evlerinin yanı sıra iş yerlerinde kullanılan sobalar ekonomik, çevreci ve modern görünümüyle tercih ediliyor.
Zonguldak'ta palet sobası'nın fiyatları modeline göre 7.500 - 40.000 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor.
SPORCULAR PALET SOBASINDA ISINIYOR

Zonguldak'ta amatör futbol maçlarında oynandığı Fener sahasının yanındaki büfeyi işleten eski futbolcu

 Sebahattin Albayrak iş yerine palet sobası kurdu. Maçları izlemeye gelen spor severler ve maçtan çıkan futbolcular soğuk kış günlerinde palet sobası'nda ısınıyor.
Palet sobası'nın estetik güzelliğin yanında fazla kül ve duman çıkartmadığını belirten Sebahattin Albayrak, yakıt maliyetlerinin daha ucuza geldiği ve fazla ısı verdiği için tercih ettiğini, kullanımından son derece memnun olduğunu söyledi.

Kaynak: Ercan Aygün