Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronovuris salgını maalesef ülkemizde de canlar almaya devam ediyor. Fatih Terim gibi aralarında tanınmış kişilerin olduğu yüzlerce kişinin sonuçları pozitif çıkmış durumda. 50’ye yakın insanımızda şimdilik kaydıyla hayatını kaybetti.

Coronavirüs illeti çok canlar yakacağa benziyor, Hepimizin hayatı tehlikede. Bizler gibi sokakta haber peşinde koşmayanlar, masa başı görev yapanlar, kimseyle temas etmek zorunda kalanların tabi ki kuzu kuru, onlar için daha kolay ama ya bizim gibi her gün sokaklarda haber peşinde gelişmeleri kovalayan gazetecilerin durumu ne olacak orası belirsiz. Türkiye olarak geçmişte daha önce yaşamadığımız bir virüsle savaş halindeyiz. Görünmeyen bir düşmanla savaşıyoruz.

Her birimiz çok dikkatli olmalıyız. Hele hele bu içinde bulunduğumuz zaman diliminde bizim gibi sokağa çıkmak büyük bir risk gerzekten.

Tabi ki bunlar konuya giriş cümleleri

Asıl değinmek istediğim konu biraz farklı

Evet doğrudur Türkiye çapında ki rakamlar doğru olarak veriliyor, kamuoyundan hiçbir şey saklanmıyor

Ancak il bazında bilgiler paylaşılmıyor

Örneğin Zonguldak

Zonguldak’ta kaç kestin sonucu pozitif çıktı, 

Zonguldak’ta kaç Coronovirüs vakası var

Kimseni bilgisi yok

DENİZ YAVUZYILMAZ’IN YAPTIĞI AÇIKLAMALARLA CORONOVİRÜS HAKKINDAKİ SOSYAL MEDYADA Kİ BİLGİ KİRLİLİĞİ ARTIK SONA ERDİ..

Konuyla ilgili olarak resmi bir açıklama yapılmadığı için sosyal medyadaki yalan bilgiler doğru olarak kabul ediliyor. Ve bu bilgi kirliliğin önüne bir türlü geçilemiyor. Ancak CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyımlmaz’ın paylaşımları sayesinde Zonguldak’ta kaç Coronavirüs vakası var, kaç kişide pozitif çıktı gibi açıklayıcı bilgileri sayesinde doğru olarak bilgilendiriliyoruz. Bu açıdan CHP Zonguldak Milletvekili deniz Yavuzyılmaz’ı tebrik ediyorum, kutluyorum. Örneğin bugün (Çarşamba) Milletvekili Yavuzyılmaz ”Zonguldak’ta 12 Coronovirüs vakası var” diye açıklama yapınsa durumun vahametini daha iyi kavramış oluruz sanırım.

İyi ki Deniz Yavuzyılmaz bu açıklamaları yapıyor. Bu bilgilendirici açıklamalarla Zonguldak kamuoyundaki bilgi kirliliğinin önüne geçilebiliyor. Perşembe günkü gazete manşetlerini eminim ki Yavuzyılmaz’ın bu açıklaması süsleyecektir. Bundan asla kuşkum yok.

Zonguldak’ta yetkililerin suspus olması, bu konudaki sessizliği nedeniyle bilgi eksikliğimizi Deniz Yavuzyılmaz’ın açıklamaları gerçekten taktire şayan

ZONGULDAK DAHA YENİ ANLADI

65 Yaş ve üzerendekilere sokağa çıkma yasağı ilan edildi ancak daha düne kadar pekte kimseni işin ciddiyetini farkında vardığı söylenemezdi. Ancak bugün gördüğüm manzara şu

Zonguldak’ta sokakta çok fazla insan yoktu. Sadece esnaflar ve çalışanlar vardı. Caddeler kaldırımlar bomboştu.,

Demek oluyor ki Zonguldak’ta biraz geçte olsa Coronavirüas tehdidi uyarılarının dikkate aldı.

Sokağa çıkmadı.

Çıkanlarda sosyal mesafe kuralına uydukları gözlendi.