Çaycuma Belediyesi, Oktay Olcay Yurtbay Caddesi üzerinde planladığı, Milli Voleybolcu Melissa Vargas’ın “Vargas Havayolları” olarak akıllara kazınan muhteşem görünümünden oluşan heykelin açılışını 8 Mart’ta yapılacak. 

Çaycuma Belediyesi Kadın Voleybol Milli takımımızın tüm ülke gibi Çaycuma’da da büyük sevinç yaratan şampiyonluklarını taçlandırmak, kent hatırasında yaşatmak amacıyla Milli Voleybolcu Melissa Vargas’ın, herkesin akıllarına kazınan muhteşem görünümünden oluşan bir anıt heykel planladı. Oktay Olcay Yurtbay Caddesi üzerine dikilecek olan anıt heykel, Heykeltıraş Ahmet Uzun tarafından tasarlanıp İzmir’deki atölyesinde yapıldı. 

8 MART DÜNYA KADINLA GÜNÜ’NDE AÇILACAK
Kaidesinde zafer kazanan tüm takımın isimleri ve görseli, siyah granit üzerine lazer yakma tekniğiyle resmedilen heykelin açılışı, aynı zamanda olanak tanındığında kadınların neleri başarabileceğinin göstergesi olarak 8 Mart Dünya Kadınla Günü’nde açılacak. 

"İLÇEMİZ BİRÇOK SPOR TESİSİNE KAVUŞTU"
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Çaycuma, son on yıldır sosyal, kültürel olarak önemli aşama kaydetti. Belediyemizin ‘Spor kenti Çaycuma’ hedefiyle yaptığı çalışmalar sonunda, ülkenin kişi başına en uzun bisiklet yolu düşen kenti unvanının kazanan ilçemiz, içinde yarı olimpik yüzme havuzu da bulunan Atatürk Spor Merkezi dahil, birçok spor tesisine kavuştu. Her yaştan insanın, dilediği her yaşta spor yapabildiği bir altyapıya kavuşan Çaycuma, bunun semeresini ilçe dışındaki yarışmalarda elde edilen başarılarla almaya başladı.” dedi.

"ÇAYCUMA’DA KAVŞAK VE MEYDANLARI İMZALI HEYKELLERLE BEZEDİK"
Çaycuma Belediyesinin altyapısı kadar kent estetiğinin gelişimine de önem verdiğini söyleyen Başkan Kantarcı, “Çaycuma’da kavşak ve meydanları imzalı heykellerle bezedik. Her biri kentin hatırasındaki bir başka öyküyü anlatan heykeller ilçemize apayrı güzellik kattı. Şimdi bunlara bir yenisini daha ekliyoruz. Kadın Voleybol Milli Takımımızın uluslararası alanda üst üste kazandığı o muhteşem başarıyı ölümsüzleştirip estetik bir simge olarak yarınlara aktarmak amacıyla bir anıt heykel projesi geliştirdik.” dedi. 

AKLIMIZA ‘VARGAS HAVAYOLLARI’ OLARAK KAZINAN O MUHTEŞEM GÖRÜNÜMÜ ANA FİGÜR OLARAK KULLANILACAK
Anıt heykelin Heykeltraş Ahmet Uzun tarafından yapıldığını da söyleyen Başkan Kantarcı açıklamasını, “Heykelde Milli Sporcumuz Melissa Vargas’ın hepimizin hatırasına ‘Vargas Havayolları’ olarak kazınan o muhteşem görünümü ana figür olarak kullanılacak. Kaidesinde şampiyon kızlarımızın tamamının resmi ve ismi bulunacak. Aynı zamanda, kadınların olanak tanındığında neleri başarabildiğini bir göstergesi olan heykel 8 Mart Dünya Kadınlar gününde yapılacak. Tüm vatandaşlarımızı heykelin açılışına davet ediyor, başta Heykeltıraş Ahmet Uzun olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diyerek tamamladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ