Zonguldak'ta  her hafta Çarşamba ve Cumartesi günleri kurulan Soğuksu pazar yerine vatandaşlar akın etti. Ürünlere her geçen gün gelen zammın ardından ayakta durmaya çalışan pazarcı esnafı, bu hafta da pazarda yerini aldı.

Baharın gelmesiyle birlikte hareketlenmeye başlayan pazar tezgahlarında meyve ve sebzelerin çeşitliliği artarken, pazar yerindeki kalabalık da gözle görülür bir şekilde arttı.

Ancak, bu bereketin gölgesinde yükselen fiyatlar alıcıları düşündürdü. Esnaf, fiyat artışlarını, maliyetlerin yükselmesine bağlarken, alıcılar ise giderek azalan alım güçlerinden yakındı.

Pazar yerinde bugün elma 25 TL, çilek 25 TL, portakal 25 TL, armut 35 TL, erik 40 TL'den alıcı buldu. 

PAZARCI ESNAFI TAHSİN ERDEM'E SESLENDİ

Pazar esnafı ve vatandaşlar  Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem'e de seslenerek, " Hem halkın daha rahat alışveriş yapabilmeleri hem de pazarcının daha iyi hizmet verebilmesi için pazar yerinde yeni düzenlemeler yapılmasını istiyoruz. Pazar yerindeki boş alanların kullanıma açılmasını ve alışverişe araçları ile gelen müşterilerin daha rahat alışveriş yapabilmeleri için bir otopark istiyoruz. " taleplerinde bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi