Çaycuma’da “Eğitimin Çınarı” olarak tanınan, Köy Enstitüleri mezunu 91 yaşındaki, emekli eğitimci Ali Nuri Güntekin restorasyonu tamamlanarak “Kaymakam Serkan Keçeli Kültür Merkezi” adıyla hizmete açılan eski cezaevini gezdi. Gördüklerinden çok etkilendiğini ifade eden Güntekin, izlenimlerini yazarak Kültür Merkezi’ne saklanmak üzere yetkililere teslim etti. 

HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLMUŞ
Açılışa katılamamış olmanın üzüntüsünü yaşadığını söyleyen Güntekin, “Çocuklarım biraz geç haber verdi, çok istediğim halde açılışa katılamadım. İlk fırsatta gezmek için buraya geldim. Her şey çok güzel olmuş. Müze ve kütüphanenin eksikleri tamamlanınca Çaycuma çok özel bir yer kazanmış olacak.” dedi.

BAŞKANIMIZ BÜLENT KANTARCI’YA VE EMEĞİ GEÇEN HERKESE YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM
Duygularını kendi el yazısıyla kâğıda dökerek imzalayan emekli eğitimci Güntekin, kültür merkezi yetkililerine yazısında, “Bu cezaevini müze ve kitaplığa dönüştüren Sayın Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı’ya ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Bu müze ve kitaplık uygarlığın, medeniyetin, özgürlüğün, demokrasinin ve aydınlığın simgesi olacaktır…” dedi.

İLÇEMİZİN BİR MÜZEYE KAVUŞMASI BENİ ÇOK MUTLU ETTİ
Eğitimin çınarı Güntekin yazısını, “Geçmişten bugüne dek kültürümüzü gelecek kuşaklara taşıyacaktır. İlçemizin bir müzeye kavuşması beni çok mutlu etti.” diyerek tamamladı.

Kaynak: Haber Merkezi