Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs tedbirleri kapsamında 20 yaş ve altı gençler için sokağa çıkma yasağı getirildiğinin açıklamasının ardından ve bu konuda İç İşleri Bakanlığı tarafından genelge çıkarılması üzerine bir çok takımda forma giyen  20 yaş ve altı bazı oyuncular yasak kalkana kadar sokağa çıkamayacak.

Türkiye Futbol Federasyonu  İkinci Lig Beyaz Grupta mücadele eden temsilcimiz Zonguldak Kömürspor’ da profesyonel olarak  A takım kadrosunda yer alan  5 futbolcuya  bu genelge kapsamında sokağa çıkma yasağı geldi.

 28 kişilik kadroda yer alan 23 Nisan 2000 doğumlu genç kaleci Egemen Yaylı ile birlikte 24 Ocak  2003 doğumlu Yiğit Karaman, 16 Mart 2000 doğumlu Tezcan Göknem, 16 Mayıs 2000 doğumlu Sezer Taşkondu ve ara transferde Fenerbahçe’den kiralık olarak gelen  15 Ekim 2001 doğumlu Abdülcebrail  Akbulut bu yasaktan etkilenen futbolcular oldu.

Liglere verilen ara nedeni ile şu anda memleketlerinde olan bu  futbolcular  evlerinden dışarıya çıkamayacaklar.

ÖZEL İZİN ALINABİLECEK

Yasak kalkmadan sezonun kaldığı yerden devam etmesi için  hazırlıklara başlanması durumunda  Kulüpler tarafından oyuncuların hazırlıklara  katılabilmesi için özel izin alabilecekleri ifade edildi.

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi