Hani ülkede bir iki yanlış iş olsa ne gam, fazla dert etmeyeceğim ama Fuzuli’nin dediği gibi “ Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil” …
 Artık çok iyi bildiğimiz ve ülkeye 5 kuruşluk hayrı olamayan TROLLERDEN bahsedeceğim. Yahu hadi muhaliflere küfür etmek için binlerce lira maaş alıyorsunuz, bari arada ülkenin hayrına olan işlere de bir zahmet el atın. Bakın ülkemizde güzel işlerde yapılıyor. Büyük yatırımlar da var, işi bilmeyenlerin elinde etkisini kaybeden büyük BAYRAK ŞİRKLETLERİMİZ de var. Örneğin THY gibi. İstanbul hava alanı gibi, büyük turizm yatırımlarımız var. Dünyanın tanıyıp, çeşitli milletlerden ülkemize turist gelmesinin en azından döviz açısından büyük katkısı olur. İstihdama katkısı olur. Yalnızca Arap turistle olmayacağını artık özellikle İstanbul’daki otel iletmecileri çok iyi ( geç de olsa) anladılar.
 Bu TROL arkadaşlara bir SEYAHAT araştırma portalının ismini yazıyorum, lütfen yeni başlayan ankete katılın ve THY için oy kullanın. Bu sitede tüm Dünya destinasyonları için anket düzenleniyor. Havayolu şirketleri ve oteller değerlendiriliyor. Her PC den yalnızca 1 kez oy kullanıldığını belirtmeliyim. O sitede TÜRKÇE yok, İngilizce, Almanca veya farklı dillerden katılabiliyorsunuz. Elbette bizim için AVRUPA bölümü geçerli.
  Bu site niye önemli? Milyonlarca kişi ankete katılıyor ve sonuçlar mail yoluyla ankete katılanlara bildiriliyor. Eğer THY başarılı olursa, ülkemiz; o tanıtım için bir çok yere verdiği reklam etkisinden daha fazla bir tanıtım olanağı kazanıyor. Üstelik BEDAVAYA … Hadi troller klavye başına! Bu kez muhaliflere küfür etmeden ülkeye bir hayrınız dokunsun.
  FREQUENT TRAVLER AWARDS EMEA sitesine girebilir, yöneticilerinden, kuruluş amacına, önceki yıllarda kazananlardan, internet adresine ulaşabiliyorsunuz ( tabi ki bu site uluslar arası olduğundan ) Türkçe değil.
 Yılın havayolu şirketi olmanın yolu bu ankette fazla oy alıp daha tanınır olmak. Böylelikle kimin hangi merdiven altında kurduğu belli olmayan ve ülkemizin kaynaklarını böyle sahtekarlara verilmesinin önüne geçme imkanımız olur.
 Şimdi son 5 yıl İstanbul Havaalanı üst üste birinci seçen ve bizden büyük paralar koparan sahtekar bir şirket !!!! olan “ AİR TRANSPORT AWARDS”a gelelim. Sözde bu şirket yapılan araştırmada 5 yıl üst üste İSTANBUL Havaalanını Avrupa’nın en başarılı, en gözde, en tercih edilir limanı seçildiğini açıklamış. Havaalanı yetkilileriyle fotoğraflar çekilmiş. Bu fotoğraflar bir sitede yayınlanmış ve başarı belgesi sunulmuş. Yalnız bir sorun var, böyle bir kurum, şirket, ve o resimlerin yayınlandığı site yok. Bir adres ( internet veya açık ) ulaşmanız için bir bilgi, nerede kurulduğu, yönetim kurulu ve site hakkında bir bilgi yok. Yalnızca birkaç resmin ( O da bizimle ilgili olanlar) bulunduğu bir internet paylaşımı var, o kadar. Yani bize de bir ödül verin parası neyse öderiz diyeceğim ama ortalıkta muhatap olacak kimseyi bulmazsınız. Şimdi merak edilen soru şu; bu merdiven altı site kimin? Bu başarı ödülünü bize vermeleri için kaç lira kaynağımız heba edildi? Özür dilerim LİRA mı dedim, kaç bin dolar veya euro ödedik?
  Belki merak edenler olabilir. Ciddi kuruluşların yaptığı her yıl ki araştırma da THY kesinlikle ilk 10 arasında yer alıyor. Tamam birinci seçilemiyor ama o da bu gerzek TROLLER yüzünden, biraz Dünya ile entegre olsalar ülkemiz için daha faydalı olacaklar. Gelelim Avrupa’nın en iyi en başarılı ve tercih edilen havaalanına, geçen yıl İsviçre’den bir havaalanı, bir önceki yıl da Fransa’dan bir liman seçilmiş.
 Şimdi bu trolleri istihdam edenlere bir çift sözüm var, bu işte bile LİYAKATLİ isimleri seçemiyorsunuz. Nerde bir embesil var onu hemen bulup paye veriyorsunuz  !!!