Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Eğitim-Sen tarafından 100.Yıl Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasında yaptığı konuşmada, “10 yıldır yapı güvenliği konusunda hiç taviz vermedik. Ancak daha önceki yapı stokuna da bir şey yapamıyoruz. Ben buradan Çaycumalı hemşehrilerime sesleniyorum. Ne olur, oturduğunuz evinizi mezara çevirmeyin. Hazır betondan önce yapılmış evlerinizi ya güçlendirin ya da yıkıp yeniden yapın.” Dedi.

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, 6 Nisan 2023 ‘de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin 1. yıldönümünde, Eğitim-Sen tarafından 100.Yıl Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasına katıldı. Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol’un yaptığı basın açıklamasının ardından konuşan Başkan Kantarcı “6 Şubat 2023’te benim bu yaşıma kadar gördüğüm en büyük felaket yaşandı. Ülkenin güney ve güneydoğusunda birçok ilde binlerce vatandaşımızın ölümüyle sonuçlanan depremde, aralarında çok sayıda tarihi yapının da bulunduğu binlerce yapı yıkıldı, birçok kent adeta yerle bir oldu.” dedi.

NEDEN DERS ALMIYORUZ?
Kantarcı açıklamalarını, “Deprem öldürmez, üzerindeki binalar öldürür deniyor. Çok doğru. Bizim sağlıklı konutlar yapmamız lazım. Felaket yaşanıyor, biraz ah, vah ediyoruz. Sonra her şeyi unutup gidiyoruz. İstanbul’un, İzmit’in göbeğine gökdelenler yapılıyor. Nasıl yapılıyor bunlar? Neden ders almıyoruz?” diyerek sürdürdü.

10 YILDIR YAPI GÜVENLİĞİ KONUSUNDA HİÇ TAVİZ VERMEDİK
Konuşmasının son bölümünde Çaycumalılar seslenen Kantarcı, “Çaycuma ikinci derecede deprem bölgesi olarak görünüyor ama zemin etkisiyle birinci derece saymak gerekiyor. Özellikle ırmak yatağında bulunan konutların zemin nedeniyle depremden etkilenme ihtimali çok yüksek. Biz bu nedenle 3, 4 kattan fazla kat vermiyoruz. 10 yıldır yapı güvenliği konusunda hiç taviz vermedik. Ancak daha önceki yapı stokuna da bir şey yapamıyoruz. Ben buradan Çaycumalı hemşehrilerime sesleniyorum. Ne olur, oturduğunuz evinizi mezara çevirmeyin. Hazır betondan önce yapılmış evlerinizi ya güçlendirin ya da yıkıp yeniden yapın.” şeklinde ifadelere de yer verdi.

Kaynak: Haber Merkezi