S.S Kozlu Esnaf Sanatkâr Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turan Emeksiz, seçimden sonra kapanan plansman kredilerinin 2 Ağustos'tan itibaren tekrar açıldığını belirtti. Esnaflara yönelik Faizin yarısının devlet tarafından karşılandığı plasman kredilerinin tekrar açılmasının sevindirici olduğunu ve küçük esnafın krediye ulaşmasının önemli olduğunu belirten Kozlu Esnaf Sanatkâr Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turan Emeksiz şunları söyledi;

“KÜÇÜK ESNAFIN KREDİYE ULAŞMASI ÖNEMLİDİR”
Biliyorsunuz esnaf kooperatifi, esnaflarımıza, hazine destekli, yani kullandığı kredi faiz oranının yarısını, yüzde 50'sini devletin ödediği kredi kullandırmaktadır.  Seçimler öncesi kullandırılan krediler seçim sonrası durdurulmuştu. Yani kooperatiflerimize plasman gönderilmiyor.
 Sadece daha önceki verdiğimiz kredilerden ana para olarak da ödenen taksitlerden geri dönüşümlerinden tekrar esnafa çalışıyorduk ancak bu yeterli bir şey yeterli değildi. Fakat bundan 15 gün önce de 2'sinden itibaren başlamak üzere tekrar plasmanlar az da olsa gelmeye başladı. Bu sevindirici bir haber. Ülkemizin mali ekonomik durumu ortada. Biz her kesimde olduğu gibi esnaf kesimi de özellikle küçük esnaf bunu son derece yakından hissetmektedir. Yani küçük esnafın krediye ulaşması önemlidir. Yeniden plasmaların geliyor olması güzel bir şey. İnşallah hayırlısı bu şekilde devam ederiz."

“HALKIN ALIM GÜCÜ DÜŞERSE ESNAFIN DA SATIŞI DÜŞER”
Ekonomik kriz sebebiyle halkın alım gücünün üstüne dikkat çeken Kozlu Esnaf Sanatkâr Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turan Emeksiz, "Ülkenin ekonomik sıkıntılarından esnafımızı da etkileniyor. Herkes etkileniyor. Eğer halkın alım gücü düşüyorsa esnafın da sattığı mal düşüyor. Yani esnafın da göbek atması mümkün değil" şeklinde konuştu.

(Haber-Ercan Demir)