“Zonguldak’ta Neler Oluyor” suç duyurusunda bulunuldu. Sosyal medya üzerinden gayriresmi olarak haber yapan "Zonguldak’ta Neler Oluyor" için gazeteciler Cumhuriyet Başsavcılığına suç durusu için ZGC Başkanı Derya Akbıyık KGD Başkanı Mustafa Emen ve gazeteciler Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan’a şikayet dilekçesini teslim ettiler.

"EMEK HIRSIZLARINA GÖZ YUMMAYACAĞIZ"

ZGC Başkanı Derya Akbıyık, “Bu konuda uzun zamandır zaten çalışma yapıyorduk. Geniş çerçeveli bir hazırlık yapıldı ve bugün de başsavcımızı ziyaret ettik.  Evraklarımızı verdik.  Bütün Zonguldak gazetecileri olarak emek hırsızlığı yapanlardan biz şikayetçiyiz. Bunun adı hırsızlıktır. Bunlar haksız kazan kazanç sağlayanların da karşısındayız. Bunların ağır şekilde de cezalandırılmasını istiyoruz. 
Bunların peşini bırakmayacağız. Buradaki yaptığımız bu çalışma tüm  hem Zonguldak'a hem de Türkiye'ye örnek olsun istiyoruz. Bu hırsızlığı yapanlar da inşallah hem ifşa olurlar hem de deşifre olurlar hem de bunlar toplumda da kabul görmezler. Biz burada bu dilekçeyi verirken hem gazetecilerin hakkını koruyoruz. Gazetelerin hakkını koruyoruz. Ama bu hırsızlara destek veren, ilan veren, reklam verenleri de esefle kınıyoruz. Bu işin takipçisiyiz. İnşallah güzel olacak. Takipçisiyiz. Bunları sorumluların ceza alması için elimizden gelen katkıyı da göstereceğiz.  Dolaylı olarak buna destek veren bazı şahısların da olduğunu biliyoruz. Bunların da peşinde olduğunu da bilsinler” dedi

"EMEK HIRSIZLIĞIDIR!"
KGD Başkanı Mustafa Emen de; “Bu emek hırsızlığıdır ve bu konuda bütün gazeteci arkadaşlarımızla birlikte burada Cumhuriyet başsavcılığına  biz şikayet dilekçemizi verdik.  Sayın Başsavcımız da takipçisi olacağını söyledi.  Konunun  her anlamda takipçisi olmaya devam edilecektir. İnşallah bu tür emek hırsızların da sonu olur.  Çünkü arkadaşlarımızın yaptığı haberler, bizde çıkan haberler direkt orada yayınlanarak ekonomik katkı  sağlıyorlar. Dolayısıyla ne oluyor? Burada Bütün arkadaşlarımızın emeğini çalmış oluyorlar. Biz bunu şiddetle kınıyoruz. Gereken neyse yapılacaktır” ifadesini kullandı.

Muhabir: Ercan Demir