Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan’ın başkanlığında, 2024-2025 eğitim öğretim yılına yönelik koordinasyon toplantısı Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. Uğur Karakaya, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Mehmet Baykal, Kozcağız ve Hasankadı Belediye Başkanları, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, daire amirleri, muhtarlar, okul idarecileri, rehber öğretmenler ve okul aile birliği başkanları katıldı.
Toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı yaptı. Ardından, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi.
Vali Arslan, konuşmasında 2024-2025 eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını dileyerek okullarımızın eğitim-öğretime hazır hale getirildiğini belirtti. Ayrıca, evlatlarımızın güvenli ve sağlıklı bir ortamda eğitim alabilmeleri için gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti. Bağımlılıkla mücadelede çocuklar ve gençlerin gözlemlenmesinin, onları spora ve sosyal faaliyetlere yönlendirmenin büyük önem taşıdığını vurguladı. Vali Arslan, okul yönetimi, öğretmenler, veliler ve ilgili kurumlarla işbirliğinin, çocukların ve gençlerin olumsuz durumlarla karşılaşmalarını önlemek açısından kritik olduğunu dile getirdi.
Toplantı, soru-cevap bölümünün ardından katılımcıların talep ve önerilerinin değerlendirilmesiyle sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi