Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, 3 Eylül’de yapılacak olan “Geçinemiyoruz Mitingi” için Türk-İş'e bağlı sendika başkanlarıyla bir araya geldiklerini açıkladı.
Vergi adaleti, yüksek enflasyon ve önemli bir çok konuyu kapsayacak olan mitinge tüm Zonguldak halkını davet eden Başkan Hakan Yeşil yaptığı açıklamada şunları söyledi ; 
“Zonguldak'ta 3 Eylül'de düzenlenecek “Geçinemiyoruz Mitingi”, Türk-İş önderliğinde gerçekleştirilecek. Bugün, Türk-İş’e bağlı sendikalar ve Demokrasi Platformu temsilcileriyle bir toplantı yaptık. Bu miting sadece sendikaları değil, işsizlik ve emeklilik sorunlarıyla ilgili tüm toplumu ilgilendiren bir organizasyondur. Mitingin hazırlıklarını arkadaşlarımızla paylaştık ve iş bölümü yaptık. Zonguldak’a yakışır bir etkinlik düzenlemek için çalışıyoruz. Büyük bir katılım beklediğimiz mitingde Türk-İş Başkanımız da yer alacak. Sendikalarımızı ve tüm vatandaşlarımızı, işsizleri, emeklileri kısacası herkesi bu mitinge davet ediyoruz.”dedi. 

“EMEK MÜCADELESİ GÜR SESLE HAYKIRILACAK” 

Öte yandan Türk-Iş’ten de yapılan açıklamada ; “Türkiye’de gelir adaletinin hızla bozulduğunu, gelir dağılımı eşitsizliğinde Avrupa’da 36 ülke içinde Türkiye ilk sırada, dünyadaki 130 ülke içinde ise 28. sırada yer aldığı, gelirden alınan pay ise işverenler için yüzde 59’a çıkarken, ücretlilerde bu oran yüzde 26’ya düşmüş olduğu,  gerçek enflasyon oranları açıklanmazsa bunun eşitsizlik olacağı” belirtildi.
Ulusal kanallarda yapılan açıklamalarda da, Türk İş’in 3 Eylül’de Zonguldak’ta yapılacak büyük mitinglerde emek mücadelesini gür bir sesle haykıracağı vurgulandı.

Muhabir: Neriman Dengiz