TFF 3. Lig  4. Grup temsilcimiz Zonguldakspor ligin 6. hafta mücadelesinde Edirnespor ile karşılaşacak. Edirne deplasmanı öncesi son hazırlıklarını tamamlayan Zonguldak ekibi maçtan 3 puan almak için mücadele edecek.

Takımını yalnız bırakmak istemeyen ve her koşulda takımını destekleyen Zonguldakspor taraftarları da Edirne'de yerini alacak. Ancak Edirnespor yönetimi tarafından açıklanan kontenjana göre sadece 50 Zonguldakspor taraftarı stadyumda yerini alabilecek. 50 kişilik komik kontenjan sebebiyle çok sayıda Zonguldakspor taraftarı takımının yanında olamaycak. 

DEPLASMAN ORGANİZASYONU İPTAL

Dark Side tribün lideri Bora Amasralı, 50 kişilik kontenjan duyurusunun ardından deplasman organizasyonlarını iptal ettiğini duyurdu. Amasralı, büyük bir sitemle Edirnespor yönetimine tepki gösterirken sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Bora Amasralı'nın sitem dolu paylaşımı şu şekilde;

Edirnespor’un 50 kişilik seyirci kotası koymasından dolayı, deplasman organizasyonumuzu iptal etmek zorunda kaldık. Gerek devletimizin polisiyle, gerek kendi taraftarlarımız arasında hır gür çıkmasını istemediğimiz için aldığımız bir karardır. Bizler birbirimize zarar değil, Kulübümüzün menfaatlerini düşünmek zorundayız. Bu şanlı yürüyüşe gölge düşürmemek adına bu hafta deplasmana gitmiyoruz. Bir daha ki deplasman organizasyonunda şartlar olumlu olduğu taktirde hangi şehir , hangi diyar farketmez yerimizi deplasman trbününde alıp şanlı armamızı destekleyeceğiz. Bizim grup olarak yaptığımız bu fedakarlık her taraftarımıza örnek olmasını diliyoruz, vakti geldiğinde aynı duruşları kendilerinden bekliyoruz..

TARAFTARLAR TEPKİ GÖSTERDİ!

Tribün Lideri Bora Amasralı'nın açıklamasının ardından kırmızı lacivertli taraftarlar da açıklamaya ortak olarak, Edirnespor'a tepki gösterdi. Edirnespor yönetiminin sayıyı tekrardan gözden geçirip, kontenjan sayısının artırılmasını isteyen taraftarlar "Deplasman haktır, engellenemez" diyerek en az 200 kişiyle maça gelme talebinde bulundu. 

ZONGULDAKSPOR MAÇA HAZIR

Geçtiğimiz haftasonu zorlu rakibi Kırıkkale'yi taraftarı önünde 2-1 mağlup eden Zonguldak, Salı günü oynanan Ziraat Türkiye Kupası'nda yeniden karşılaştığı Kırıkkale'ye mağlup olmuştu. Ligde emin adımlarla, mağlubiyet almadan ilerleyen Zonguldakspor bu haftaki kritik deplasmanından da 3 puan alarak kente dönmeyi hedefliyor.

50 kişilik taraftarının 10 bin kişiye bedel olduğu Zonguldakspor, zorlu günler geçiren rakibi Edirnespor deplasmanın ardından da gideceği Sebat deplasmanına gülen yüzlerle ve avantajlı bir şekilde gitmek istiyor. 

Muhabir: Ersin Çorbacı