Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan Cumhuriyet Halk Partisi İl ve İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı seçimleri öncesi, partiye sunduğu katkılarla gençler arasında adından sıkça söz ettiren Ahmet İlke Petük, CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.

14 Mayıs Genel Seçimi ve 31 Mart Yerel Seçimi başta olmak üzere partiye sunduğu katkılarla genç yaşlı tüm partililerin takdirini toplayan Petük, sosyal medya hesaplarından yayınladığı video ile adaylığını açıkladı. Başkan Adayı Ahmet İlke Petük kendini şu sözlerle tanıttı; 

“Merhaba
Ben Ahmet İlke PETÜK.

Zonguldak'ın Karaelmas Mahallesi'nde doğdum ve büyüdüm. Bülent Ecevit Üniversitesi fizyoterapi bölümünde üçüncü sınıf öğrencisiyim. 

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yol göstericiliğine olan inancım ve ailemde nesilden nesile aktarılan Cumhuriyet Halk Partisi kültürü, beni daha çok çalışmaya ve parti içinde  daha fazla görev almaya motive etmektedir. Bu sebeple Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığına aday olduğumu büyük bir heyecan ve gururla duyuruyorum.

14 Mayıs Genel Seçimi ve 31 Mart Yerel Seçimi başta olmak üzere partim adına birçok seçim ve organizasyonda aktif olarak görev aldım. Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında edindiğim en önemli tecrübe, parti içi dayanışmanın ve planlı çalışmanın aşamayacağı hiçbir engel olmayacağını anladım. 

Gençlerin sesi olmak, onların sorunlarını dinlemek ve çözüm üretmek benim ve arkadaşlarımın öncelikli görevi olacaktır. Birlikte çalışarak, yenilikçi ve çağdaş politikalarla birlikte partimizin genç nesillerle bağını güçlendireceğiz.

Kurucu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün biz gençlere söylediği şu sözleri sizlere hatırlatmak istiyorum; "Sizler, yeni Türkiye’nin genç evlatları, yorulsanız da beni izleyeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği amaca, bizim yüksek ülkümüze durmadan, yorulmadan yürüyecektir."
İktidar yolunda yürüdüğümüz bu günlerde, hep birlikte daha güçlü ve etkili bir gençlik hareketi oluşturmak için sizlerin de desteğinize ihtiyacımız var.  

Desteklerinizi bekliyor, saygılar sunuyorum.”

Kaynak: Haber Merkezi