Geçtiğimiz günlerde Zonguldak'a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun Zonguldak ziyaretinde Ereğli-Devrek yolu yapım çalışmaları konusunda Ak Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt'un "Bakanım siz gelinde müteahhit çalışıyor, siz gidince makinaları toplalıp gidiyorlar" söylemini de değerlendiren CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Ertuğrul, "Seçim döneminde çalışma yapılman bölgeyi gittik inceleyip gözlemledik. Malesef hızlı bir çalışma yok. Gösterleki çalışmalar yapılıyor. Hızlı yapılsaydı bu kadar süre uzamazdı.  Türkiye'nin 4 bir yanına yol yapmakla övünüyorsunuz, ancak senelerdir bir türlü yapılamayan Ereğli-Devrek yolunu bitiremiyorsunuz. Yapılan yolların kalitesi de ortada ve soru işareti. Son yağışlarda heyelanlar ve asfaltların dağılmasını hep birlikte görüyoruz. Yeterince çalışılmıyor.  Bunları kamuoyu da görüyor, biliyor.
Sayın Milletvekili Saffet Bozkurt bu bu konuda doğru söylemiş. Yeterli hızlı çalışılmıyor. Zonguldak'ta kamu kurumları, emniyet müdürlüğü binaları inşaatları bir başlıyor gibi hareket oluyor, ondan sonra duruyor. Bununla ilgili de biz soruyoruz, ancak suç sürekli müteahhitlerin üzerine atılıyor. Devamlı problemi başkasına atmak, sanki ülkeyi 21 yıldır başkası yönetiyor gibi bir görüntü verilmeye çalışıyor.  Bu da hem Zonguldak ve Ereğli'yi iktidarın ihtal ettiğinin göstergesidir" dedi.
DENİZ YAVUZYILMAZ "KENDİLERİNİ KENDİLERİNE ŞİKAYET EDİYORLAR"
Konu hakkında çok kısa açıklama yapan CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ise "İşin en ilginç yanı Ak Parti bunu artık bir alışkanlık haline getirdi. Ak Parti kendisini, kendisine şikayet ediyor. Böyle de bir garip durum var. O nedenle onları da ciddiyete davet ediyorum.
(Haber: Ender Yüksel)

Editör: Oğulcan Öz