Ak Parti Merkez İlçe Teşkilatı temayül yoklaması yaptı. Temayülde ; mahalle başkanları, asil ve yedek ilçe yönetimi, il genel ve belediye meclis üyeleri, belde başkanları ve köy temsilcilerinden oluşan toplam 80 kişi oy kullandı.

Temayül, saat 13.30 ile 15.00 arasında gerçekleştirildi. 
Katılımcılar, oy zarfının içine görmek istedikleri üç başkan adayının ismini yazdılar. AK Parti Koordinatör Milletvekili Ersan Aksu, temayül yoklamasına katılmak üzere Zonguldak’a geldi. Oy zarfları, daha sonra Ankara'da açılarak değerlendirilecek ve yeni merkez ilçe başkanı belirlenecek.

“ADAYLAR BELLİ OLDU”

AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı için Savaş Pirecioğlu, Sezer Köroğlu ve Mustafa İnce adaylıklarını açıklamıştı.

“HÜSEYİN YILDIZ VEDA ETTİ” 

Yoğun işleri dolayısı ile görevinden istifa eden AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıldız, veda konuşması yaptı. 
Her daim partiye hizmet etmeye devam edeceğini belirten Yıldız yaptığı konuşmada, "Merkez ilçe başkanlığımızın temayül yoklamasına hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. 2012 yılında gençlik kollarında başladığım AK Parti’de, 2014 yılına kadar bu görevde bulundum. 2017’de, bugünkü il başkanımız Sayın Mustafa Çağlayan ile  yeniden siyasete başladım. 2017’den bugüne kadar merkez ilçe başkanlığımızın değişik kademelerinde görev aldım. 21 Mart 2023 tarihinde, sizlerin teveccühüyle genel merkezin gençlik kollarıyla görevi devraldım. O günden bu yana görevimi sizlerle beraber yürütmekteyim. 12 Eylül’de işlerimin yoğunluğu sebebiyle merkez ilçe başkanlığına önümüzdeki kongrede aday olmayacağımı bildirdim. Eğer kalbimi kırdığım veya gönlünü kırdığım bir arkadaşım varsa özür diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri Allah’a emanet ediyorum. Kalın sağlıcakla." dedi.

“YENİLENME SÜRECİNE GİDİLİYOR”

AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Temayül seçimine katılarak parti adına birleştirici mesajlar verdi. 
2028 yılında donanım ile kadrolar ile yeniden iktidarı alacağız diyen Aksu, Zonguldak Merkez Ilçe’de özverili bir seçim olacağını ifade etti. 
AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu konuşmasında, "AK Parti için bu ay içerisinde Türkiye Buluşmaları başlığı altında tüm illerde büyük bir organizasyon gerçekleştirdik. 14 Ağustos 2001 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi, parti dışı millet kuruldu tabelasını biz açtık. Dün itibarıyla bu şehir buluşmalarının Türkiye Buluşmaları'nın final programını İstanbul’da, Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımlarıyla organize ettik. Kongre süreçlerimizle ilgili kapsamlı mesajlar verdik. Çekişmeli Olağan Kongrelerinin kararı MYK’da alınmıştır. Ekim ayının 12’sinde kongre süreçlerimize başlayarak ilçe, belde, ilçe ve sonrasında il, ardından da büyük kongremiz olmak üzere planlarımızı devreye alıyoruz. Merkez ilçemizde 12 senedir teşkilatın içinde olan Hüseyin Yıldız kardeşim, kongrede aday olmayacağını ifade etmişti. Bu davanın bir neferi olarak hizmet etmeye devam edeceğiz. AK Parti olarak, sahada sivil toplum kuruluşlarıyla, kafeteryalardan çay ocaklarına kadar ne düşündüklerini öğrenmek için istişareler yapacağız. Bugünkü bulunuşumuzun ana gerekçesi de budur. İki bin yirmi sekiz ve iki bin yirmi dokuz hedeflerimizi gerçekleştirmek adına AK Parti iktidarının Cumhur İttifakı ile Türkiye’de önemli adımlar atacağı bir süreç olacak. Bugün yapacağımız çalışmaların, beldelerden başlayarak ilçe ve il kongrelerimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum." İfadelerine yer verdi. 

AK Parti Merkez İlçe Temayül Yoklaması, birlik ve beraberlik mesajlarıyla sona erdi.

Muhabir: Neriman Dengiz