-ÖZEL HABER-

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde 26 Belediye Başkan adayını kamuoyuna açıklamıştı. 19 kentin kesinleşmiş Belediye Başkan adaylarının isimleri de basına sızdı. Ancak Zonguldak Belediye Başkan adayının halen açıklanmaması tepkiye neden oluyor. Perşembe günü yapılacak olan aday tanıtım toplantısında Zonguldak'ın da açıklanması bekleniyor. Cumhur İttifakının yanı sıra muhalif partiler tarafından merak edilen aday sır gibi saklanıyor. Hatırlanacağı üzere Belediye Başkanı Selim Alan, her defasında adayın kendisinin olduğunu söylemişti. Yeni Adım İnternet Sitesi'nde aday Özcan Ulupınar olacak haberimizin ardından Zonguldaklılar ve Ak Parti teşkilatında eski vekilin ismi heyecan uyandırmıştı. Ak Parti Zonguldak teşkilatı tarafından seçimde Alan'ın aday olacağı kesin gözüyle bakılırken,Genel Merkez Zonguldak'ta artarda anketler yaptırdı. Anketlerde Özcan Ulupınar'ın isminin birinci çıkması dolayısıyla adayın Ulupınar olacağı kesinlik kazanmıştı.
"CUMHUR İTTİFAKI İKİYE BÖLÜNDÜ"
Ankara kulislerinde Ulupınar ismi yankılanırken, Zonguldak'ta Cumhur İttifakı temsilcileri de iki isim konusunda fikir ayrılığına düştü. Kimileri, "Ak Parti Genel Merkezi risk almayacaktır. Selim Alan'la yola devam edilecektir" ifadelerini kullanırken, kimileri de,"Cumhurbaşkanı için bu seçim önemli. Zonguldak'a değer veriyorsa anketlerde önde çıkan, halkın istediği Özcan Ulupınar diyecektir. Kaybetmek istiyorsa Alan'ın ismi açıklanacaktır. CHP adayının karşısında Selim Alan'ın işi zor. Alan, kamuoyunda yıpranmış bir isim. Partililer ve muhalif özellikle Selim Alan'ı istiyor. Çünkü seçimi kaybettiği günü iple çekiyor." dedi.
"MEVCUTLA SEÇİMİ KAZANAMAYIZ"
Diğer yandan, Ak Parti adayının açıklanmasının bu kadar gecikmesine parti seçmeni büyük tepki gösteriyor. 31 Mart'ta sandığa gidecek olan biziz diyen vatandaşlar, "Neden bu kadar isim saklanıyor. Bize dayatma aday sunmasınlar. Yoksa oyumuzu başka partiye veririz. Genel Merkez halen karar vermedi mi? Neyi bekliyorlar. Mevcut başkanla bu işin zor olacağını görmüyorlar mı? "ifadelerini kullandılar.
 

Kaynak: Haber Merkezi