-ÖZEL HABER-

Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci, ilçenin tartışma konusu olan imar planı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 2002 yılında bakanlık tarafından bölgenin tek imar planı onaylanmış ilçe olduklarının altını çizen Altuğ Dökmeci, özellikle insanların sosyal hayatlarını etkilemeyecek binaların yapılmasını kabul ettiklerini ve otopark alanları oluşturulmayan binalara müsaade etmeyeceklerini söyledi.

‘BAKANLIK TARAFINDAN ONAYLANMIŞ BİR İMAR PLANIMIZ VAR’

Bakanlık tarafından 2022 yılında imar planı izni verildiğini söyleyen Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci: “2022 yılında imar planımız onaylanmış. 2022 yılında bakanlık tarafından onaylanmış bir imar planımız var. Zonguldak bölgesinde imar planı onaylı olan tek belediyeyiz. İmar planı yapılırken bir çok teknik bilgi üst üste koyularak tamamlanmış. Biz şu anda imarla ilgili ekstra bir değişim yapmıyoruz. Şu anada kadar yapılmış olan binalar, şu saatten sonra yapılacak olan binaların yüzde 90’nı mevcutta ki imar planına göre ruhsatlandırılacak binalar. Binalara verilen kat izinleri cadde başında ne ise cadde sonuna kadar öyle gelmiş. Bu plan oluşturulurken nüfus jenerasyonu diye bir şey var, bu nüfusun nereden nereye gideceği, ne tarafta daha çok ikamet edeceğini planlarda belli etmiş oluyorsunuz. Sonuç olarak zamanından beri hala yapılan inşaatlar var. Ruhsatları verilmiş ve bu yüzden devam ediyor. Sürekli olarak ruhsatlarda bir problem olup olmadığı ile ilgili görüşme yapıyoruz. Müdahale yada iptal edilecek bir durum var mı diye araştırmalarımızı yapıyoruz. Belediyenin hakları olduğu gibi ruhsatı alan yüklenicinin de kendine göre hakları var.”

‘İNSANLARIN SOSYAL HAYATINI KİMSE ENGELLEYEMEZ’

Binaların insanların sosyal hayatını etkilemeyecek şekilde yapılmasına müsaade edeceklerini ifade eden Altuğ Dökmeci: “Bu saatten sonra yapılacak olanlarda özellikle katı her ne olursa olsun verilecek olan kotun yanındaki, sağında ki solunda binanın sosyal hayatına müdahale etmeyecek şekilde binaların yapılması, binaların otopark alanları oluşturulamayacak yerler haricinde otoparksız bina yaptırmayı düşünmüyoruz. İnşaata karşı olmadığımı her zaman söylüyorum, yapılacak olan inşaatın veya binanın hiçbir insanın hayatına müdahale etmemesi konusunda ısrarcıyım.”

‘YENİ BİR ÇALIŞMA DAHA YAPIYORUZ’

İmar planı ile ilgili yeni bir çalışma daha başlattıklarını müjdeleyen Altuğ Dökmeci: “Yeni bir çalışma daha yapıyoruz. İmarsız alanlarımız var. Buralarda vatandaşlarımız doğalgaz alamıyor. Bunun haricinde arsalar bölünmemiş, 18 uygulamaları yapılmamış. Aslında yapılabilmesi için alt tabanı oluşturulmuş. Bizden önce ki dönemde bunlar yapılmış. Yapılan jeoloıjik araştırmalara göre imar planı yeniden araştırılmaya başlanacak. Bunun için yazışmalarımızı yaptık ve bekliyoruz.” dedi.

Muhabir: Gamze Taşdemir