Sendikanın Zonguldak temsilciliğini ise Başkan Hayriye Demirkır, yönetimde  Ramis Demirkır, Hasan Çakır, Menderes Uzun ve Fikret Zaman yer aldı.

Türkiye'de Bağımsız Emekliler Sendikası Zonguldak yönetim kurulu üyesi Fikret zaman, bundan sonra emeklilerin hakkını sentetik olarak kendilerini savunacağını ifade etti

İşçi memur ayrımı olmaksızın tüm emekleri sendikaya üye olma çağrısı yapan Fikret zaman şunları ifade etti.

ÇALIŞAN  EMEKLİLERE 5000 LİRA İKRAMİYE VERİLMEMESİ HAKSIZLIK. ASLINDA ÇALIŞAN EMEKLİLERE 5000 DEĞİL 15.000 LİRA EMEK İKRAMİYE VERİLMESİ LAZIMDI

Bağımsız Emekliler Sendikası resmi olarak kuruldu. Biz de Zonguldak temsilciliğini oluşturduk. Türkiye'de 16 milyon emekli var. Özellikle mesela son günlerde ortaya çıkan emeklilere 5 bin lira verilmesiyle ilgili ortaya çıkan yanlışlıkları düzeltecek olan biliyorsunuz Türkiye'de ki emekliler dernekleri Değil. Onların dernek olarak güçleri bir yere kadar ama  hak arayan yer sendikadır. O anlamda biz Türkiye genelinde emekli olan işçi, memur, her kesimden emekli olanlarla birleştik. Ve Türkiye genelinde örgütlenmeyi sağladık. Ve geçen hafta  İçişleri Bakanlığına müracaat ederek resmileştirildi ve Bağımsız Emekliler Sendikası kurulmuş oldu. 

Zonguldak'ta da bu temsilciliği bizler yürütüyoruz. Başkanımız Hayriye Demirkır yönetimde  Ramis Demirkır, Hasan Çakır, Menderes Uzun ve Fikret Zaman olmak üzere böyle bir yönetim kurulu şu anda geçici yönetim kurulunu da oluşturmuş durumdayız. 

Şimdi biliyorsunuz 16 milyonun  emeklinin en fazla emekli olan yerlerden bir tanesi de Zonguldak'tır. Bundan sonra Zonguldak'ta bulunan tüm emeklileri de bu sendikaya üye olmaya davet edeceğiz. 


Bir ihtiyaç olarak Bağımsız Emekliler Sendikası adı altında birleşerek kurduk. 
Türkiye'de 2 tane büyük emekli Derneği var. Hepsinin anlayışı farklı farklıdır Neticede çoğunluk kimin elindeyse biliyorsunuz toplu sözleşme yapma yetkisi onun da olacaktır. Çoğunluğu kim sağlarsa toplu sözleşmeyi yapma yetkisi de onda olur.

Tabii bugüne kadar görüyorsunuz.  Özellikle şu anda gündemde olan emeklilere 5 bin lira  bayram ikramiyesi adı altında verilmeye çalışılan rakam bile eşit şekilde tüm emeklilere verilmiyor. 7500 lira maaş alan, işte 5000 lira maaş alan, 11.000 lira maaş alan, emekli parası yetmediği için zaten Zorunda. Mecbur çalışıyor. Ve çalışıyorsun diye aslında ona 5000 değil 15.000  verilmesi gerekirken 500/ lirasını da kısıyorlar. Bu doğru değildir. 

Tabii bu işle mücadele edecek olan dernekler değil, sendikalardır. Biz de bu anlayış içerisinde Bu bir noktadır.  Bu sendika faaliyet içerisinde. Bundan sonra bu gibi hakları savunacak olan sendikalardır. Biz de o sendikayı kurmuş bulunuyoruz"

Kaynak: Ercan Demir