Bartın’ın Ulus İlçesine bağlı Ulukaya köyünde bulunan şelalenin suyundan için Aşk acısı çekmiyor,. Eşmim  güzelliği ile  büyüleyen bu cennet köşesini  yerini  çoğu insan bilmiyor.
Bartın  Valiliğinden yapılan açıklamada  şu bilgiler verildi;
Ulus ilçesi  Ulukaya köyünde bulunan ve efsaneye göre suyunu tadan kişinin aşk acısını unuttuğu, eşsiz doğal güzellikleri ve huzur veren atmosferi ile hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeken Ulukaya Şelalesi, etrafını saran yemyeşil ormanlar ve serin sularıyla doğa yürüyüşleri, fotoğrafçılık gibi çeşitli aktivitelere olanak sağlamaktadır.

Ulukaya Şelalesi’nin bulunduğu bölgede yer alan Ulukaya Ziyaretçi Merkezi gelen turistlere gerekli tüm bilgileri ve hizmetleri vererek kafeterya ve dinlenme alanları ile çeşitli hediyelik eşya ve yerel ürünlerin satıldığı stantlarıyla misafirlerimize bölgemizin kültürel zenginliklerini tanıma fırsatı sunmaktadır. 

Şehrin gürültüsünden uzakta hem dinlenmek hem de doğanın tadını çıkarmak isteyenler için ideal bir rota olan Ulukaya Şelalesi siz değerli misafirlerini bekliyor. “
 

Kaynak: Haber Merkezi