Zonguldak’ta Merkez  Çarşısı  depreme dayanıksız çıktığı için geçtiğimiz yıllarda yıkılmıştı. Merkez Çarşısı’nın en alt katında faaliyet gösteren Balıkçı esnafı madenci anıtının yanına yok kenarına tezgah açıyorlar. Gazipaşa caddesindeki bu görüntüler hoş karşılanmıyordu.
Zonguldak Belediyesi, Balıkçılara yeni bir yer yapıyor. Ankara Caddesi üzerinde bulunan  alana 7 dükkandan oluşan Balıkçı çarşısı  yapıyor.

Ankara  Köprübaşı  mevkii olarak bilinen  alana yapılan dükkanlarda çalışmalar son aşamasına geldi.  Dükkanların elektrik ve su tesisatı çekildi. Çevre düzenlemesi çalışmaları devam ediyor.
Gazipaşa caddesinde madenci anıtının önünde bulunan Balıkça tezgahlarının 15-20 gün içinde yeri yerlerine taşınacağı belirtikti.
 BALIKÇILAR YENİ YERİ İSTİYOR
Yeni dükkanlarının yapılmasını  sabırsızlıkla beklediklerini belirten Balıkçı  Esnafı şunları söylediler” Merkez çarşısı yıkıldıktan sonra ortada kalmıştık. Balık mevsimi  caddede  tezgah açıyorduk. Elektrik ve suyumuz yoktu.  Yeni yerimizde elektrik, suyumuz  ve balıkları muhafaza etmek için dolaplarımı olacak. Hijyen bir ortamda hizmet vereceğiz. Yeni yerimizin yapılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dediler.

Muhabir: Ercan Aygün