Zonguldak Kent Merkezinde Madenci anıtı önünde satış yapan balıkçı esnafına yeni yer yapılıyor.
İstasyon caddesinde  Zonguldak Belediyesi tarafından yapılan Balık Satış noktasında çalışmalar devam ediyor.
Çalışmaların 10 gün içinde bitmesi ve Balıkçı esnafının yeni yerine taşınması bekleniyor.
Yeni yerlerine taşınacak olmalarından dolayı  son derece memnun kaldıklarını belirten Balıkçı esnafları , temiz, hijyen ve sağlıklı bir ortamda  faaliyetlerine  devam edeceklerini belirtiler.
BALIKÇI ESNAFI BAYRAM YILMAZ ‘ BİZİM İÇİN İYİ OLACAK’
Balıkçı Esnafı Bayram Yılmaz, şunları söyledi” Biliyorsunuz  bizim daha önce  Merkez Çarşısı altında dükkanlarımız vardı. Ancak Merkez  çarşısı yıkılınca hemen önünde tezgah açmamıza izin verildi. Burası hijyen ve görüntü açısından hoş değil. Bunun bizde farkındayız.
Şu anda Belediye Başkanımız bize  İstasyon caddesinde yeni yer yapıyor. Elektriği, suyu, soğuk hava  dolaplarının olacağı yeni yerimize geçmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Belediye Başkanımız Tahsin Erdem’e bir kez daha teşekkür ediyoruz”
ZEKİ BEYBEYOĞLU “YENİ YERİMİZ TEMİZ VE HİJYEN OLACAK

Balıkçı  Zeki Beybeyoğlu yeni yerlerine geçmeyi sabırsızlıkla beklediklerini ifade ederek şunları söylediler” Biliyorsunuz kent merkezinde mecburiyetten  dolayı satış yapıyoruz. Merkez  çarşısı yıkılınca bize  bir öncesi dönem Belediye Başkanımız burada satış yapmamıza izin verdi. Burada elektrik ve su yok. Buzdolabı kullanamıyoruz.  Balıkları buz içinde muhafaza ediyoruz. Yeni yerimizde  elektrik, su, tuvalet, her şey olacak. Buzdolabı ve dondurucu çalıştırabileceğiz Kendimize  ait dükkanlar  olacak. Biz yeni yerimize geçmeyi çok istiyoruz. Bize orayı yapan Belediye Başkanı Tahsin Erdem’e teşekkür ediyoruz”
 

Muhabir: Ercan Aygün