Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık'ın yoğun çabaları ve girişimleri ile Zonguldak Merkez'de inşa edilen basın sitesinin ardından, Ereğli'de sinşa edilmesi öngörülen ikinci etap basın sitesi sürüncemede kaldı.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti, Ereğli Gazeteciler Derneği ve Alaplı Gazeteciler Derneği'nin ortak projesi şeklinde gündeme getirilen ve 110 konuttan oluşması planlanan ikinci etap basın sitesinin inşa edilmesinde ilerleme sağlanamadı.

Önce Gülüç'te inşa edilmesi planlanan, ancak Gülüç Belediye Başkanı Göksal Demirtaş'ın olumsuz tutumu nedeniyle, Ereğli'ye kaydırılan ikinci etap basın sitesi için ZGC, EGD ve AGD başkanlarının ortak çabası ile TOKİ yetkilileri ile bir dizi görüşmeler yapılmış ve projenin belli aşamaya geldiği bildirilmişti.

Ancak aradan uzun süre geçmesine rağmen Ereğli'de inşa edilmesi öngörülen ikinci etap basın sitesine ilişkin somut gelişme sağlanamadı.

DERYA AKBIYIK BÜYÜK ÇABA GÖSTERDİ

Zonguldak Merkez'de basın sitesi inşa edilmesini sağlayarak ilimizdeki çok sayıda gazetecinin konut sahibi olmasını da sağlayan ZGC Başkanı Derya Akbıyık'ın, ikinci etap basın sitesi için de yoğun çaba gösterdiği, bir çok kez TOKİ yetkilileri ile görüşüp projeye ilişkin bilgilendirme yaptığı, ancak birinci etap basın sitesi kısa sürede tamamlanıp hak sahiplerine teslim edilirken, ikinci etap basın sitesinde henüz gelşme olmadı.

Zonguldak, Ereğli ve Alaplı'da basın sitesine girip konut sahibi olmak isteyen gazetecilerin, bir an önce site inşaatına başlanmasını bekledikleri, ancak sürenin uzaması nedeniyle moral bozukluğu içinde oldukları bildiriliyor.

ZGC Başkanı Derya Akbıyık'ın, ikinci etap basın sitesi ile ilgili olarak nerde aksama olduğu konusunda açıklama yapması bekleniyor.

Konuyla ilgili olarak görüşlerini açıklayan gazeteciler, " Cemiyet Başkanımız Sayın Derya Akbıyık ile Ereğli ve Alaplı dernek başkanlarımız, gazetecilerin konut sahibi olabilmesi için ikinci bir basın sitesi projesini gündeme getirdi. Böylece birinci etap basın sitesine giremeyen gazeteciler için yeni bir şans doğmuş oldu. Ancak her nedense, nerde aksama meydana geldiyse süreç çok uzadı, cemiyet ve dernek başkanlarımıza çabaları için teşekkür ediyoruz, sitenin akibeti hakkında bilgi vermelerini ve ilimiz gazetecileri çok önemli olan bu projenin bir an önce gerçekleşmesi için ellerinden geleni yapmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştular.

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz