Zonguldak kamuoyunda “Zonguldak’ı satıyorlar” diye basına lanse edilen ve Nisan ayı Meclis toplantısının ilk birleşiminde 11 madde olarak plan bütçe komisyonuna sevk edilen yerler hakkında gerçekleri Başkan Ömer Selim Alan açıkladı.

SGK ve Vergi borçlarına mahsup için planladıklarını düşünen Belediye Başkanı Ömer Selim Alan; “Bizim belediyenin sosyal güvenlik kurumu ve vergi dairesine borçları var. 199 milyon TL SGK ve Vergi Dairesine borcu var ve faizi var. SGK primlerimizi ödeyemiyoruz. Faizi ödüyoruz ve cariyi ödeyemiyoruz. Yapılandırma hakkı tanındı. 
Şubat ayında 4 milyon 220 bin SGK’ya ödememiz gereken para vardı. Eksra kurumlar vergisi ve onunda faizini ödüyoruz ve borcumuz olduğu için ayda 290 bin TL yatırılacak teşviki de alamıyoruz. Biz bunu yapılandıralım desek 2 milyon daha ödeyin diyorlar. Zaten SGK bize son yazısında belediyenize ait taşınmazlarınız varsa mahsup yoluyla yapılandırmadan faydalanın diyor. Buradaki tek amaç, biz devam edelim etmeyelim, gelen belediye başkanı daha çok hizmet etsin diye yapıyoruz. Yardımlardan, teşviklerden faydalanırız zihniyeti ile yapmamıza rağmen- “Zonguldak’ı satıyorlar” dediler.
CHP dönemi satılan taşınmazlar; 12 katlı iş merkezi 2-3-4-5-6 katta bulunan 36 dükkânı sattı. Eski başkan İsmail Eşref. Belediye halinde 11 dükkânı özel idareye sattı, sonra onlardan kiraladı. Yine 2000 yılında şehir kulübü denilen binayı 1 milyon TL ve Acılık’ta ki arsayı 850 milyon TL, Bahçelievler Mahallesi Yıldız Sokaktaki araziyi kız yurduna sattı.  Biz sadece Elmaspark arazisini sattık. 1998-2003 senesinde İsmail Eşref’in 6 yeri sattığı zaman ses çıkarmayanlar şimdi bir anda biri bu adama dur desin diye çığırtkanlık yapıyorlar. Zonguldak’ın geleceğini kimlerin sattığı ortada.
250 yıllık kıra bedeli fiyatına. Demirparkı 100 yıllık kira bedeline satmayı planlıyoruz. Borca mahsup SGK’ya verip mahsuplaşmayı düşünüyoruz. Artan para ile İsmail Eşref’in sattığı şehir kulübünü ve Acılıktan sattığı arsayı almayı planlıyoruz” dedi.

(Haber: Seda Fidan)

 

Editör: Haber Merkezi