Tüm Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, emekli aç emekli perişan halde dedi. Memurlara verilen seyyanen zam emeklilere verilmedi diyerek tepki gösteren Sarıoğlu, ilerleyen günlerde gereken önlem alınacak dedi. 

“ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE GEREKEN YAPILACAK” 

Başkan Mustafa Sarıoğlu milletvekillerini eleştirdiği açıklamasında; 
“Pazarda yangın var. Fiyatlar aldı başını gidiyor. Elektriğe yüzde 38 zam yapıldı. Her türlü gıda maddelerine %50’den aşağı zam yok. Fırında ekmek fiyatı almış başını gidiyor. Yani bütün hayat pahalılığı altında emekçi arkadaşlarımız inim inim inliyor. Ülkeyi idare edenler bizim algılarımızı dikkate almadı ve 31 Mart'ta gerekli dersi aldılar. Bu böyle giderse 16 milyon emekli, 16 milyon da aile bireyleri çok zor durumda perişan durumda oldukları için bunların bedduası ağır olur. Bu bedduanın altından kalkamazlar. Kendilerini seviyorlarsa, çoluk çocuklarını seviyorlarsa emekli amcalarının abilerini de düşünmek durumundalar. Biz ülkenin akileyetiyiz. Biz 25 sene, 30 sene prim ödedik. Bu memlekette ülke kalkınması için mücadele verdik. Emekli olunca rahat sağlık hizmeti alalım emekli maaşımızı alalım her iki dini bayramda verilen ikramiyeler insanlık onuruna yakışır şekilde olsun istedik. Biz istediğimiz gibi sağlık hizmeti alamıyoruz. Her iki dini bayramda verilen ikramiyeler 3000 lira çocuğa harçlık gibi oluyor. 
Onun için bir an önce hükümetin ülkeyi idare edenlerin aklını başına alıp emekliye seyyanen zam vermek mecburiyetleri var. Bu böyle gitmez. Emekli şehirden, açlıktan hasta oluyor. Hastanelere emeklilerle dolu. Bu işin sonu kötü olacak onun için Zonguldak'tan emeğin, emeklinin başkentinden bir kez daha sesleniyorum. Her şeye yüzde 100 zam gelirken, bugün benzine, gaza, doğal gaza, elektriğe, her türlü zam yapılırken dolmuşlar köyden 100 liraya gidiyor. 
Zonguldak’ta 25 lira hastaneye çıkarken 25 lira da dönüşte veriyor. Dolmuşlara da bir şey diyemiyoruz. Çünkü her gün gaza benzine zam geliyor. Yani ülkeyi idare edenler bizi hiçbir şartta düşünmüyor. Biz akşamları yorumcuları seyrediyoruz. Bazı Parti liderleri kendi yakınlarını meclise işe alıyor. Üç milyon işsizin olduğu bir ülkede milletvekilleri ve yakınları, bazı parti başkanları, kendi çoluk çocuğunu kadrolu işe alıyorlar. Ondan sonra da tasarruftan bahsediyorlar. Milletvekilleri kendileri 150-200 bin lira Maaş alırken 12.500 lirayla bu emeklilerin nasıl geçineceğini düşünmüyorlar. Insandan bir utanma olur, bir sıkılma olur. Mahallelere, köylere nasıl çıkacaklar bunlar? Ne diyecekler bu emekliye? O parlamentoda emeklinin hakkını niye savunuyorlar? Yani bir insanın dediği ne olacak ya? Bu milletvekillerinin hiçbir yetkisi yok hakkı yok mu? Hangi yüzle geleceksiniz ya Zonguldak'a, Zonguldak köylerine gideceksiniz. Sinirliyiz, üzgünüz, açız, perişanız. Milyonlarca emekli zor durumda, üzgün, beddua ediyor, beddua. Bu bedduanın altından kalkamazsınız diyorum. 
Önümüzdeki günlerde ne yapacağımız hakkında bir karar alacağız. Bütün bölge başkanları toparlanacağız. Emeklileri toparlayacağız. Ne gerekiyorsa onu yapacağız diyorum” ifadelerine yer verdi. 

Muhabir: Neriman Dengiz