2024 yaz dönemi, ülkemiz ve bölgemiz hatta dünyada en sıcak yaz olarak geçti.  Kdz. Ereğli Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Deniz Koca son durum hakkında bilgiler verdi ve su rezervinin 60 günlük kaldığını belirterek özellikle su tasarrufunun altını çizdi. 

2024 yaz dönemi, ülkemiz ve bölgemiz hatta dünyada en sıcak yaz olarak geçerken Kdz. Ereğli Belediyesi özellikle su tasarrufu çağrısında bulundu.

Yeni yatırımlarla birlikte arıtma tesisinden halka sağlıklı su vermeye devam ettiklerini belirten Kdz. Ereğli Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Deniz Koca yaklaşık 55- 60 günlük su kaldığını ifade etti.

Müdür Deniz Koca, Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Süleymanbeyler’deki Arıtma Tesisleri’nde yaptığı açıklamada ortalama 60 günlük içme suyu kaldığını belirterek şunları söyledi:    

 55-60 GÜNLÜK SU KALDI
Geçtiğimiz kış aylarında kar yağışı olmadı. İlkbahar ve sonbaharda az su aldık. Şu an baraj seviyemiz 99 kotlarında oldukça düşük seviyededir. Yani şu anlama geliyor; yaklaşık 55-60 günlük suyumuz kaldı. 

 SU KALİTESİNDEN TAVİZ VERMİYORUZ 
Baraj seviyesindeki düşüşle birlikte ham su kalitemizi düşürüyor ancak arıtma tesisimizdeki  arkadaşlarımızın harcadığı yoğun mesaisiyle, kaliteli, sağlıklı içme ve kullanma suyunu şehrimize veriyoruz. Yeni yaptığımız ozon tesisinin de büyük faydası oldu. 

 TASARRUF ŞART!
Burada vatandaşlardan talebimiz: suyu daha tasarruflu kullanmaları. Gerektiğinde bahçe sulama ve araç yıkama gibi konularda daha duyarlı olmaları. Tasarrufu için her zaman uyguladığımız ve bildiğimiz bütün yöntemleri uygulamaları. Su parayla satın alınan bir kaynak değil. Bugün tükendiği zaman alma şansımız yok. Mecburen yağmur ve diğer kaynaklardan su elde edeceğiz. 

Bir aylık süreçte yağış gözükmüyor ancak; sonrasında yağışla birlikte su sıkıntısını atlatacağımızı düşünüyoruz. Ama kesinlikle su tasarrufu yapmalıyız.

Kaynak: Haber Merkezi