Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 81 ilde ve Zonguldak’ta ortak basın açıklaması düzenledi. 

Zonguldak İl Binasında düzenlenen basın açıklamasına ; Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, CHP İl Başkanı Devrim Dural, Kadın Kolları Başkanı Nazan Pulat, belediye meclis üyeleri ve il yöneticileri katıldı. 

CHP Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’a yönelik yapılan iftiranın karşısında olduklarını ifade eden CHP İl Başkanı Devrim Dural, konu ile ilgili tüm soruşturmaların başlatıldığını ifade etti.
Gülşah Durbay’ın geçmişten bugüne büyük çaba ile Belediye Başkanı olduğunu ifade eden Dural, 81 İl olarak kendisine desteğiz dedi. 
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Devrim Dural yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 

“Manisa Şehzadeler Belediye Başkanımız Gülşah Durbayo atian adi iftiralanın karşısındayız. 18 yaşından bugüne dek cumhuriyet değerlerini savunmak için partimizin her kademesinde mücadele eden, gençlik kollarımızda yetişmiş, bizlerin yoldaşı ve kardeşi olan Gülşah Başkanımıza 81 il örgütü olarak sahip çıkıyor ve kendisine geniş olsun diləklərimizi iletiyoruz.

Gülşah Başkanımız gün geldi göz alına alınan genç yoldaşian için adliye önlerinde sabahladı, gün geldi pertimize omuz vermek için çantasında bir kuru ekmek ile köy köy dolaştı, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Manisa'un en zor ilçelerinden biri olan Şehzadelerde belediye başkan adayınız oldu. Örgütümüzle birlikte Manisa'da canın dişine takarak çalışı, genç kız kardeşlerinin rol modeli, çocuklenn Gülşah ablası, Manischslerın evladı oldu ve imkansız denileni başararak genç yaşında Şehzadeler Belediye Başkanı seçildi.

Gülşah Durbay, kadımlanı siyasette, iş hayatında ve kanır olma mekanizmalanda duhc cktif roller üstlenmesi gerektiğine inanan ve bu uğurda mücadele oden bir cumhuriyet kadrıdır. Türkiye'de kadname kimlik mücadelesi her alanda olduğu gibi siyasetin de termel mücadeleside,

Istanbul Sözleşmesi'nden haksız ve hukuksuz şekāde çıkılmıssın ardından artan kadını yönelik şiddet vakalan hem fiziksel hem de psikolojik okrık daha da görünür hale gelmiştir. Kadına yönelik şiddetin bir türü olan psikolojik şiddet, sadece evlerin içinde değill siyasette ve iş hayatında kazanılan başanlann hazmedilememesi sonucu mücadele edilen başka bir konudur. Söz konusu saldın tüm kadına yönelik şiddet oleylanında olduğu gibi politikti ve sistematik bir yepwan sonucudur.

Gülşan Başkanımızın verdiği büyük mücadeleler sonrasında zor bir hastalığa yakalandığını üzülerek öğrendik. Morale ve manevi güce en çok ihtiyar duyduğu anda maruz kaldığı insanlık dışı saldınyı kabul etmiyoruz. Gülşah Darbey, bütün gücü ve kararlılığı ile görevinin başındadı. Cumhuriyet Halk Fartisi'nin neferleri ve yol arkadaşlan olarak bizles de onun yanındayız.

Su unutulmasın;

Genel Başkanımız Sayı Özgür Özel'in liderliğinde girdiğimiz 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde 47 yıl cradan somn liürkiye'nin birinci partisi olduk. Genel Başkanımızdan Anadolu'nun en küçük beldesindeki baba ocağında çay demleyen sede üyemize koder tüm Cumhuriyet Halk Partililer omuzlanındaki ağır yükün farkındadırier. Tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi ülkemizi içinde bulunduğu siyasi, sosyal ve ekonomik buhrendan kurtaracak olan, milletimizin sorsámaz iradesi ve bu iradeyi kendine güç kabul eden Cumhuriyet Halk Partililerdir.

Zor şartlar ultreda iktidar mücadelesi veren parfimize, Genel Başkanımıza ve Belediye Başkanımıza karşı ahlaksızca saldeanların hangi siyasi partiye mensup olurlarsa olsunior kişisel menfaatlerinden başka hiçbir şey düşünmeyen zavalılar olduğuna çok iyi biliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri olarak bu cinsiyetçi zihniyete karşı en ufak bir taviz vermeden mücadele etmeye devam edeceğiz.

Şunu herkes çok iyi bilsin ki, İktidar hecisfina kilitlenmiş ve birbirlerine kenetlenmis Cumhuriyet Halk Partilileri hiçbir güç yolundan çevirmeyecektir. 81 | başkanı olarak terihi bir yolculukta olduğumuzu ve bizi bu yoldan çevirmeye çalışacak odaklanın olduğunun ve olacağının bilincindeyiz. Bu yüzden Genel Başkanımıza veya herhangi bir partiimize gelebilecek her türlü saldın ve itibarsızlaştırmaya karşı tek vücut olerak en sert ve net favı göstereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ne Genel Başkanımızı ne de herhangi bir yoldaşınızı karanlık odaklara ve anlamı kili maşalennu kuben etmeyeceğiz.

Halkımızı bizden beklediği gibi tek yürek olup çok çalışmaya devam edecek ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün portisini ilk genel seçimlerde mutlaka iktidar yapacağız” dedi. 

Muhabir: Neriman Dengiz