Zonguldak Belediye Meclis Birleşiminde revizyon uygulama ilave Nazım imar ve ilave uygulama imar plan teklifi görüşmelerinde  CHP'li Ozan Demirtaş'ın, "Bu madde mahkemeden geri döner" söylemine Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'da " Aba altından sopa gösteriyorlar bize. Bu adliyeden döner, mahkemeden döner gibi. Elinizden geleni ardına koymayın. Biz her zaman rahatız. Biz hiç yanlış bir şey yapmadık. Biz vatandaşımız istiyorsa onu yaptık. Yapmaya da ardına kadar devam edeceğiz" diyerek rest çekti.

Zonguldak Belediyesi'nin Temmuz ayı birinci birleşiminde; Zonguldak ili Merkez ilçe ilçesinin yaklaşık 2500 hektarlık alanda Kent bütününe yönelik çizilen 1/5000  revizyon ilave nazım imar plan teklifi ile 1/1000 ölçekli revizyon ilave uygulama imar planı teklifi maddeleri tartışmalı şekilde oy çokluğuyla kabul edildi.

Zonguldak Belediye Meclisi Temmuz ayı 1 birleşimi Belediye Başkanı Ömer Selim alan başkanlığında gerçekleştirildi.

Mecliste toplam 7 madde görüşüldü.

Meclise AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan,  Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun ve Zafer Partisi Milletvekili adayı Oğuzhan Turhan da izlediler.

Mecliste Zonguldak'ın geleceğini ilgilendiren Zonguldak ili Merkez ilçesi yaklaşık 2500 hektarlık alanda Kent bütününe yönelik çizilen 1/ 5000 ölçekli revizyon ilave nazım imar planı teklifi ileZonguldak ili Merkez ilçesi yaklaşık 2500 liralık alanda Kent bütününe yönelik çizilen 1/1000  ölçekli revizyon ilave uygulama imar planı teklifi hakkındaki komisyon kararları kararları görüşüldü.

Meclis'te söz alan Cumhuriyet Halk Partisi grup başşkan Vekili Atınç Kayınova ile imar Komisyonu üyesi meclis üyesi Ozan Demirtaş konuşma yaparak maddeye karşı çıktılar ve ertelenmesi ne teklif ettiler.

Ozan Demirtaş Bu maddenin bu şekilde geçmesi halinde ise yargıdan döneceğini ifade etti.

AK Parti Grup Başkan vekili Bünyamin Babaiban da yasal olmayan hiçbir şeyin olmadığını ve maddelerin mevzuata uygun şekilde yapıldığını ifade etti.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'da yaptığı konuşmada Ozan Demirtaş'ın mahkemeden geri döner sözüne karşılık "Aba altından sopa gösteriyorlar bize. Bu adliyeden döner, mahkemeden döner gibi. Elinizden geleni ardına koymayın. Biz her zaman rahatız. Biz hiç yanlış bir şey yapmadık. Biz vatandaşımız istiyorsa onu yaptık. Yapmaya da ardına kadar devam edeceğiz'" diyerek rest çekti.

Başkan Ömer Selim Alan yaptığı konuşmada şöyle dedi:

"Aba altından sopa gösteriyorlar bize. Bu adliyeden döner, mahkemeden döner gibi. Elinizden geleni ardına koymayın. Biz her zaman rahatız. Biz hiç yanlış bir şey yapmadık. Biz vatandaşımız istiyorsa onu yaptık. Yapmaya da ardına kadar devam edeceğiz"

CHP "HAYIR",  AK PARTİ, MHP, ZAFER PARTİSİ VE İYİ PARTİ "EVET"OYU VERDİ

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın konuşmasından sonra oylama yapıldı ve yapılan oylamada Cumhuriyet Halk Partisi maddeye hayır oyu verirken AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Zafer Partisi ve İyi Partili meclis üyeleri Evet oyu verdi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim alan konuşmasında iyi Parti ve Zafer partisine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

MECLİS AĞUSTOS AYINDA TATİL YAPACAK

Mecliste 2023 yılı Ağustos ayının tatil ayı olarak tespiti hakkındaki maddesi görüşüldü.

CHP grup başkan vekili Atınç Kayınova, tatil taraflı olmadıklarını çalışmak istediklerini ifade etti.

Yapılan oylamada ise meclisin tümü Ağustos ayında yapılacak olan tatil teklifine Evet oyu verdikleri dikkat çekti.

Mecliste belediye başkanına yetki verilmesini ve kredi alınmasını içeren maddeler oy birliği ile komisyonlara görüşülmesini karar verilerek havale edildi.

7 TEMMUZ'DA 2.BİRLEŞİM YAPILACAK

Zonguldak Belediye Meclisi'nin temmuz ve ikinci birleşimi 7 Temmuz 2023 Cuma günü gerçekleştirilecek.

(Haber: Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz