Zonguldak kent merkezinde yapımı devam eden Dere Islah projesi çerçevesinde derenin yan tarafında bulunan durakların bazıları farklı yerlere taşındı. 
İş makinası ve hafriyat kamyonlarının devamlı olarak çalışma yürüttüğü alanda işlerin daha kolay yürümesi adına Kilimli Dolmuş Durakları dere üzerine taşınmıştı. 
Yolcuların kartlarına para yükledikleri Satış Kulübesi’nin durağın olduğu alanda yer almaması vatandaşlar tarafından bazı zamanlarda sıkıntı oluşturuyordu. 
Yapılan girişimle birlikte Bilet Satış Kulübesi Kilimli Durakları’nın olduğu alana getirildi. 

“KULÜBENİN YERİ ÖNEM TAŞIYOR” 

(KIL-TAŞ) Kilimli Taşımacılık Kooperatifi Üyesi olan Fuat Aşkar, derenin üzerine yapılan satış kulübesi ile en iyi hizmeti verdiklerini ifade etti. 
Satış kulübesinin akıbeti hakkında açıklama yapan Fuat Aşkar; 
“Bu kulübe zaten bizim mevcut kulübemizdi. Zonguldak ilimizde yapılan çalışmalar neticesinde, dere ıslah çalışmasından kaynaklı duraklarımızın bir bölümünde harfiyat araçları duruyor. Hal böyle olunca biz de duraklarımızı köprü üzerine almak zorunda kaldık. Kulübemizi de oradan kaldırdıktan sonra insanlarımız para yüklemekte mağduriyet yaşamasınlar diye öncelikle Belediye Başkanımız Tahsin Erdem’e, encümen üyelerine emeği geçen tüm durak başkanlarımıza hepsine teşekkür ediyoruz. Bize geçici de olsa insanlara hizmet edebilmek için bir yer tahsis ettiler. Kulübenin durağa yakın olması insanlar açısından büyük kolaylık sağlıyor. Biz şoförler olarak gerek eski yoldan gerekse sahil yolundan Gelik’ten ve Zonguldak’tan kimse mağdur olmasın diye sabahın erken saatlerinde çalışmaya başlıyoruz. Zonguldak’ta çoğu yerde araç bulunmazken biz de saat 23:00’de bile araba oluyor. Araçlarımızın temizliğine titizliğine ve yolcularımızın konforuna önem veriyoruz. Dere Islah çalışması devam ettiği süre boyunca biz burada olacağız. Sonra yeni yerimiz belirlendiğinde yeni yerimizde hizmet vermeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi. 

Muhabir: Neriman Dengiz