Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Hacıuslu köyünde su sıkıntısı devam ediyor. Köyun su ihtiyacını 
 karşılayan 50 tonluk su deposu heyelanda yerinden kayıp zarar görünce büyük sıkıntı yaşanmaya başladı.

CHP Zonguldak milletvekili Eylem Ertuğrul köye giderek vatandaşlarla görüştü ve incelemelerde bulundu Ertuğrul şu açıklamayı yaptı

"Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı hacıuslu köyünde su sıkıntısı devam ediyor
 Köyümüzde içme suyu sorunu hala devam ediyor. Geçen yıl meydana gelen afetlerin izi silinebilmiş değil. Köylülerimiz kendi imkanlarıyla sorunlara çözüm bulmaya çalışıyor.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında bölgemizin aldığı yoğun yağış sonrası meydana gelen afetlerde 170 haneli Hacıuslu köyümüzün içme suyunu sağlayan 50 tonluk su deposu heyelanda kayarak yerle bir olmuştu. Bugün itibariyle 1 yılı aşkın zaman geçmiş olmasına rağmen köyün içme suyu problemi giderilmemiştir. Köye yakın mesafede içilebilir kaynak suyu olmasına, yeni deponun yapılacağı alan da belli olmasına rağmen buraya bir kaynak ayırılarak bu sorunun giderilmesine çalışılmamıştır. 

Yaz aylarında köy nüfusunun da artmasıyla köyümüzdeki içme suyu sorunu hastalıkların da artış göstermesine sebebiyet vermektedir. İvedi şekilde Hacıuslu Köyü’nün içme suyu sorunu çözülmelidir.
Evi heyelanda zarar gören ve oturulamaz raporu verilen vatandaşımıza bir kereliğe mahsus yardım yapılmış, sonrasında AFAD tarafından kendilerine Devrek ilçemizde, 18 ay vadeli şekilde bir ev imkanı tanınacağı bildirilmesine rağmen bununla ilgili de herhangi bir ilerleme kaydedilememiştir. Vatandaşımız köy lojmanında ailesiyle birlikte kalmaya devam etmektedir. Yeni eğitim döneminin başlamasıyla çocukların okullarına erişimi bir eziyet olmaya devam edecektir. Bu konuya da ivedilikle çözüm bulunmalıdır.

Hacıuslu Köyümüzün öncelikli olarak içme suyu sorununun ve köy halkının afetten kaynaklı diğer sorunlarının çözümü için sürecin takipçisi olacağız."

Kaynak: HABER MERKEZİ