Zonguldak’ın Inağzı Mahallesi Yenimahalle Muhtar Ziya Üzgün sokakta ikamet eden ve 2-3 Ekim tarihinde meydana gelen sağanak yağış sonrasında evi heyelan sebebi ile zarar gören Maden İşçisi İsmail Dübüş, ailesi ile birlikte evine giremiyor. 

Yaşanan afet sonrası Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem ve beraberindeki teknik ekip, Maden İşçisi İsmail Dübüş’ün evine gelerek incelemelerde bulunmuş, Başkan Erdem İsmail Dübüş’e evinin yapılması noktasında kendisine söz vererek yanında olduğunu ifade etmişti. 
Ancak aradan geçen 3 haftaya rağmen Zonguldak Belediyesi evde herhangi bir çalışma yapmadı. 
Evindeki balçık ve toprağın temizlenmediğini ifade eden İsmail Dübüş, Başkan Tahsin Erdem’e tepki gösterdi.

“SANDALYEDE UYUYAN MADEN İŞÇİSİ BELEDİYEYE SESLENDİ” 

Başkan Erdem’e sözünü tutması çağrısında bulunan mağdur maden işçisi Dübüş, hala evine giremediğini ve iş yerinde sandalyede uyuduğunu belirterek şunları söyledi ; 
“ 3 hafta önce yaşanan sağanak yağmurun ardından ikamet ettiğimiz ev balçık doldu. 
Zonguldak Belediye Başkanımız Tahsin Erdem ve ekibi gelerek evde ve bölgede incelemede bulundular. Bize her daim yanımızda olduklarını ve sorunu kısa sürede gidereceklerini söylediler. Ama aradan kaç gün geçti ne gelen var ne de giden var. Ailecek mağdur olduk. 
Ben iş yerinde sandalyede yatıyorum. Eşimi arkadaşına gönderdim. Çocuğumu anneannesine gönderdim. Dün korkarak eve girmek zorunda kaldım. Kayan toprağı bile gelip almadılar. Yağmurlar başladı heyelan riski devam ediyor. Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem’e çağrı yapıyorum lütfen yanımızda olacağının sözünü verdi. Yanımızda olsun sözünü tutsun perişan olduk.” ifadelerine yer verdi. 

Muhabir: Neriman Dengiz