Nesine 3.Lig 4. Grup'ta zirve iddiası olan Zonguldakspor FK, Pazar günü deplasmanda Şampiyonluğun güçlü adayları ayrılmasını gösterilen Kahramanmaraş İstiklalspor ile karşılaştı.Oldukça kötü bir ortamda sentetik sahada oynanan karşılaşma 1-1 berabere bitti.
Müsabaka için Kahramanmaraş'a giden Zonguldakspor kafilesine maç boyunca psikolojik baskı yapıldı. Zonguldakspor taraftarına ağır  küfürler edildi. Oysa Kahramanmaraş Merkezi depremde onlarca can kurtaran Madenci Torunları centilmenlik çerçevesi içinde bir maç hayaliyle deplasmana gitmişti.
Basında çıkan bu konudaki haberlere Kahramanmaraş cephesi cevap vermiş, hiçbir sıkıntı olmadığını ve misafirperlik gösterdiklerini iddia etmişti.
Ancak Kahramanmaraş İstiklalspor, müsabaka  sonrası temsilci raporlarına göre kötü ve çirkin tezahürat ve çıkan saha  olayları nedeniyle Disiplin Kurulu'na sevk edildi.


İşte Kahramanmaraş İstiklal sporun disiplin sevk edilme sebebi:


"46- AKEDAŞ EPSAŞ KAHRAMANMARAŞ İSTİKLAL SPOR Kulübü’nün 29.09.2024 tarihinde oynanan AKEDAŞ EPSAŞ KAHRAMANMARAŞ İSTİKLAL SPOR–ZONGULDAK SPOR FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. Nesine 3. Lig 4. Grup müsabakasındaki “ çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca, “ saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca ve “ usulsüz seyirci alınması” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 49. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."

ZONGULDAKSPORLU FUTBOLCU DA SEVK EDİLDİ 
Öte yandan maçın 47. dakikasında takibi ile girdiği mücadele sonrası kırmızı kart gören Zonguldaksporlu Ethem Ercan Pülgir'de  kural dışı hareketten dolayı disiplin  kuruluna sevk edildi.
 

Muhabir: Ercan Aygün