Karabük Valisi Mustafa Yavuz, 22 Temmuz 2024 tarihinde saat 15.15'te Merkez Zopran Köyü üst kısımlarında meydana gelen orman yangını bölgesinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

 Mustafa Yavuz, yaptığı açıklamada;

"Saat 15.00 sularında Karabük Merkez Zopran Köyümüzün üst kısmında çıkan orman yangınına arkadaşlarımız ivedilikle müdahaleye başladılar. 

Şu an itibariyle bölgemizde 28 aracımız var. Hem karadan hem de havadan müdahalemiz devam ediyor. Aynı zamanda helikopterimiz de yangına havadan müdahale ederek söndürme çalışmalarına katılıyor.

Söndürme çalışmalarında orman işletme müdürlüklerimizden, il özel idaremizden ve diğer kurumlarımızdan yaklaşık 85 personelimiz alanda görev alıyor. Şu an itibariyle yerleşim birimlerimize sirayet eden olumsuz bir durum bulunmuyor. Sevindirici olan, herhangi bir can kaybı ve yaralımızın olmaması.

Gün batmadan hedefimiz yangını kontrol altına alarak bir an önce soğutma çalışmalarına başlamak.  Arkadaşlarımız yangını tamamen çevrelediler, sadece bir noktada yangın devam ediyor. O noktada yol açma çalışmalarımız sürmekte. Arazözlerimiz açılan yoldan yangına müdahale ederek söndürme çalışmalarına devam ediyorlar. Amacımız hava kararmadan yangını kontrol altına alarak soğutma çalışmalarına başlamak. Can siperhane çalışan hem orman işletme personelimize hem özel idare personelimize hem de diğer kurumlardaki personelimize teşekkür ediyorum.

Diğer taraftan yangının yerleşim birimlerine ve diğer noktalara yayılmaması için jandarmamız gerekli güvenlik tedbirlerini aldı. Ben tekrar hepimize geçmiş olsun diyorum." dedi.
 

Kaynak: Haber Merkezi