Düzce'nin Akçakoca ilçesinde hafta sonu denize girmek yasaklandı. Akçakoca Kaymakamlığı tarafından sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada “Olumsuz hava/deniz şartları sebebiyle 22-23 Haziran 2024 tarihleri arasında ilçemizdeki tüm plaj ve sahillerde denize girmek tehlikeli ve yasaktır. Vatandaşlarımızın denize girmemelerini önemle rica ederiz” denildi.

Cankurtaranlar görevde
Sabahın erken saatinden itibaren sahilde görev alan cankurtaranlar da megafonla vatandaşları uyarıyor. Ekipler, “Kötü hava nedeniyle denize girmek yasaktır, lütfen denize girmeyiniz” anonsu yaparak sahili geziyorlar.

Kumsalın keyfini sürüyorlar
Yaklaşık 35 kilometreyi bulan sahil şeridinde vatandaşlar uyarıları dikkate alarak denize girmezken kumsalın tadını çıkartıyorlar. Vatandaşlar, yasağı hava şartlarından dolayı normal karşıladıklarını belirterek, “Denize girmiyoruz, kurallara uyuyoruz. Yüzme bildiğimiz halde girmiyoruz, tedbirlerimizi alıyoruz” ifadelerinde bulundular. Pakistan'dan gelen bir gurup ise kamp sandalyeleriyle sahilin keyfini sürüyorlar ve “Denize girmiyoruz” dediler.

Kaynak: İHA