Çaycuma'nın Velioğlu Mahallesi'nde " 198 adet konut inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi" işini üstlenen Rudvan Pamukçu A.Ş. ünvanlı firmanın uzatma üstüne uzatma isteyip, üstlendiği işi bir türlü bitirmeyişi hak sahiplerinin yoğun tepkilerine neden oluyor.

Yüklenici firmanın 5 Mart 2022 tarihinde bitirmesi gereken 197 adet konut inşaatı, firmanın "süre uzatımı" talebi nedeniyle 14 Mart 2023 tarihine uzatıldı.

Ancak, yüklenici firmanın bu tarihte de inşaatı bitirmeyip sekteye uğratması özellikle Çaycuma Velioğlu Mahallesi sakinleri ile 197 konutun hak sahipleri, yetkilileri çağrıda bulunup, konut ve çevre düzenlemesi ile altyapı çalışmaların tamamlanması istedi.

197 konutun hak sahipleri sürekli uzatmaya giden firma hakkında CİMER'e şikayette bulundu,CİMER' den gelen cevap yazısında , "idarenin gerektiğinde gayrimenkul planlarda ve sözleşmelerinde, teknik ve yönetimsel nedenlerle gerekli göreceği her türlü değişiklikleri yapmak idarenin yetkisi dahilindedir" denildi.

YENİDEN İHALE YAPILABİLİR

Yüklenici firmanın uzatmalara rağmen 197 konut , çevre düzenlemesi ve altyapı işini yarım bırakması üzerine idarenin yeni bir ihale açarak, yarım kalan işin tamamlanmasını sağlayabileceği bildiriliyor.

197 konutun hak sahipleri uzatmalar nedeniyle mağdur olduklarını, TOKİ'nin bir an önce duruma müdahale ederek işin tamamlanmasını beklediklerini söyleyerek yetkililere çağrıda bulunuyor.

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz