Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il Kadın Kolları’nın 15.Olağan Genel Kurulu Alaborina Restoranda yapıldı. Saat 12.00’da başlayan genel kurula ; CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlı Aka, CHP Kadın Kolları Genel Başkan Adayı Merve Kır, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Kdz.Ereğli Kadın Gücü Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Neriman Posbıyık, CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, CHP Kozlu Merkez İlçe Başkanı Merve Arslan, adaylar Selma Yıldırım ve Nazan Pulat, kadın kolları, meclis üyeleri ve partili bir çok kadın katılım sağladı. 

İl Kadın Kolları Kongresi’ne gelen Merve Kır davul ve zurnalar ile karşılandı. 
Merve Kır’ın kongre salonundaki parti üyeleri ile selâmlaşmasının ve fotoğraf çekiminin ardından herkes yerini aldı ve kongre başladı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan kongre CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlı Aka’nın konuşma yapması ile devam etti. 

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlı Aka iki adaya da başarılar dilediği konuşmasında; Zonguldak’a verdiği değerden bahsetti. Ayrıca Zonguldak anılarına da değinen Aka iktidar olma yolunda gösterdikleri çabayı anlattı. 

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlı Aka’nın konuşmasının ardından CHP Kadın Kolları Genel Başkan Adayı Merve Kır kürsüye çıkarak konuşma yaptı.
Kır yaptığı konuşmada; İki adayı da çok sevdiğini başarılar dilediğini belirtti. 
Diğer yandan Kadın Kolları Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklayarak partisinden destek istedi. 

Son olarak CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, günün anlam ve önemine ithafen konuşmasını yaptı. Yapılan konuşmaların ardından delegeler oy kullanma işlemine başladı. 
Oylamanın bitmesi ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’nde İl Kadın Kolları Başkanı belirlenecek. 

Muhabir: Neriman Dengiz