Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Devrim Dural, TBMM Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş’un Anayasa ile ilgili yaptığı açıklamaya sert tepki gösterdi. 

Anayasanın 3. Maddesi sizi neden rahatsız etti diyen Dural, "kelime oyunu yaparak neyi amaçlıyorsunuz" dedi. 

“SİZİN AMACINIZ NE ?” 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Devrim Dural’ın konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu şekilde ;

“TBMM Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş, 'Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü' tabirinin değişmesi gerektiğini söyleyerek, "Devletin ülkesi olmaz. Devletin milleti olmaz. Bu metin, 'Milletin devleti ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğü' şeklinde ifade edilmelidir" dedi.
MADDE 3- Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı 'İstiklal Marşı'dır. Başkenti Ankara’dır."
Anayasanın 3. maddesi sizi niye bugün rahatsız etti?
Size bunları kim söyletiyor?
Siz anayasaya bağlı kalacağınıza namusunuz ve şerefiniz üzerine yemin etmediniz mi?
Kelime oyunları yaparak,cümleleri eğip bükerek ne amaçlamaktasınız?
Son açıklamanızda ise gelen tepkiler yüzünden geri vites yapmışsınız ama bizler samimi olduğunuzu düşünmüyoruz.İlk uygun zemini yakaladığınızda sözcüleri değiştirerek bu konuları gündeme getirecek  ve yine siyasi ciddiyetsizlik örneği göstererek geri dönüş yapacaksınız 
Çanakkale’de,Kurtuluş Savaş’ında,Kore’de,Kıbrıs’ta,bölücü terör örgütü pkk ya karşı binlerce şehit vererek asil kanını  akıtan bir ülke,bu maddeyi asla değiştiremez,değiştirilmesini teklif dahi edemez.
Anayasanın bu maddesini değiştirmek istemek,yırtıp bir paçavra gibi çöpe attığımız Sevr haritasını gündeme getirmek ve ülkemiz bölüp parçalamak isteyenlerin ekmeğine yağ sürmek demektir 
Bilinmelidir ki,Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü, başta laiklik olmak üzere Atatürk ilke ve devrimlerinin sigortasıdır ve anayasanın bu maddesinin değiştirilmesi ne hukuken ne de fiilen mümkündür!" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Haber Merkezi