Toplantıya CHP İl Başkanı Devrim Dural, CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, CHP Kadın Kolları Başkanı Nazan Pulat, İl Özel İdare temsilcileri ve partililer katıldı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, İl Özel İdare’ye yapılan işçi alımlarında torpil iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu'nun "Herhangi bir kayırma söz konusu değil" şeklindeki açıklamalarına değinen Dural, bu açıklamanın inandırıcı olmadığını ifade etti.

CHP İl Başkanı Devrim Dural, işçi alımı konusunda şeffaf ve adil olunduğunu fakat böyle bir durumun yaşanmadığını ifade etti. 
Dural açıklamasının devamında, işe alınanların çoğunun Ak Parti ile ilişkisi olduğunu bu durumun da kendisine kamuoyu tarafından sürekli şikayet edildiğini ifade etti. 
Adil bir süreç işlenilmediğini ifade eden Başkan Dural, insanlar haklarını helal etmiyor, vicdanınız rahat mı diyerek sert tepki gösterdi. 

“%51’LİK KESİNTİYİ AÇIKLAYIN” 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan'ın yaptığı açıklamaya yanıt verdi. 
Ak Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan’ın Zonguldak Belediyesi’ne ödenek geliyor açıklamasına cevap veren Dural, 
Kozlu Belediyesi’nde yaşanan kesintiyi bana açıklayın dedi. 
Hizmet üretmeye devam ediyoruz %51’lik kesintinin sebebini bize açıklayın, yaptığınız doğru değil bu yanlıştan dönün diyen Dural, ben Kozlu’yu anlatıyorum Sayın Çağlayan Zonguldak Belediyesi’ni anlatıyor dedi.  
Sayın mevkidaşımın yaptığı açıklama lütuf gibi geliyor ama ekonomik gereklilikler ile izah edilemez diyen Dural Ak Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan’ın açıklamalarına yanıt verdi. 

“ TEK ADAM SİSTEMİ KALDIRILMALI” 

CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, toplantı da söz alarak, Cumhurbaşkanlığı sistemine değindi. Ertuğrul , Türkiye’de geçim yoksa seçim var dedi. 
Cumhurbaşkanlığı sisteminde tek adam rejimi kaldırılmalıdır diyen Milletvekili Ertuğrul, şeffaflık ilkesi ortadan kalktı dedi. 
Bu ülkede Ak Parti yandaşı olan herkesin işi çözülüyor diyen Ertuğrul, ülke ekonomisinin gün geçtikçe kötüye gittiğini söyledi. 
Türkiye'nin tekrar demokratik, laik, sosyal bir cumhuriyet olma özelliklerini kazanabilmesi için iktidarın değişmesi gerektiğini, tek adam rejiminin bitmesi gerektiğini ve şeffaf, sorgulanabilir ve hesap verebilir bir yönetimin olması gerektiğine inanıyoruz diyen Ertuğrul, iktidara tepki gösterdi.


 

Muhabir: Neriman Dengiz