CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, kaçak ocakta yakılarak öldürülen Afganistanlı mülteci maden işçisi Vezir Mohammad Nourtani olayını değerlendirerek, "Bir insan hangi milletten olursa olsun bu koşullarda çalışmak zorunda kalıyorsa ve çalışıp da daha sonra da böyle vahşete varan olayları yaşaması gerçekten kabul edilemez. Böyle bir olayın yaşanmasından dolayı Ben çok üzgünüm" dedi. Yavuzyılmaz, "Zonguldak'ta neden ruhsatsız kömür ocakları var? Sorusunu sormak gerekiyor. Bunu kime sormak gerekiyor? 22 yıldır iktidarda olan AKP iktidarına sormak gerekir." ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı, Parti Meclisi Üyesi ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz,
Gelik'te kaçak ocakta yakılarak öldürülen Afganistanlı mülteci maden işçisi Vezir Mohammad Nourtani olayını değerlendirdi.

Dün akşam Kanal Z'de ZGC Başkanı Derya Akbıyık'ın hazırlayıp sunduğu ve Ercan Demir ile Bahattin  Arı'nın konuk gazeteci olarak katıldığı canlı olarak yayınlanan "Olaylara Bakış" programına telefonla katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı, PM Üyesi ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, önemli ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ZONGULDAK'TA NEDEN KAÇAK OCAKLAR VAR? SORUSUNU SORMAMIZ GEREKİYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, "Bu olayda hayatını kaybedene Afgan uyruklu vatandaşa Allah'tan rahmet ailesine sabırlar diliyorum. Çok zor gerçekten. Yani bir insan hangi milletten olursa olsun bu koşullarda çalışmak zorunda kalıyorsa ve çalışıp da daha sonra da böyle vahşete varan olayları yaşaması gerçekten kabul edilemez.  Zonguldak'ta böyle bir olayın yaşanmasından dolayı ben  çok üzgünüm. Ancak Zonguldak'ta kaçak ocak sorununu ortaya çıkarması bakımından bu önemli. Yani burada neden ruhsatsız kömür ocakları var? Sorusunu sormak gerekiyor. Bunu kime sormak gerekiyor? 22 yıldır iktidarda olan AK Parti iktidarına sormak gerekir. İnsanlar ruhsatsız maden ocağında güvencesiz bir şekilde çalışmayı neden tercih ederler? Çünkü iş yok. İşsizlik, ölüm ve açlık üçgenine Zonguldaklı hemşehrilerimizi mahkum eden AK Parti dolayısıyla geçinebilmek adına bu tehlikeli alanlarda vatandaşlarımızın çalışmasına neden oluyor. Yani sadece buraları bombalamakla buralar kalkmıyor. Yanında bir daha açılıyor. TTK'ya uzun süredir işçi alınmaması işsizliği arttırdı. Çözüm işsizliği arttırmak değil her yıl emeklilik hakkı kazanan kadar işçi alınmasının sağlanması gerekiyor." dedi.

TTK'NIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI GEREKİYOR

TTK'nın bu konuda yeniden yapılandırılması gerektiğini belirten CHP Genel Başkan yardımcınız Yavuz Yılmaz sözlerine şu şekilde devam etti:

"Diğer taraftan da TTK'nın bu konuyla ilgili bir yeniden yapılanma süreci olabilir. Ancak bunlar için  makro ekonomi Türkiye'de çok kötü durumda. Yani ekonomik kriz had safhada. Bu kriz insanların artık hani ekmek arslanın ağzında değil, ekmek aslında kuyruğunda.  Tam olarak aslında tam ruhsatsız maden ocaklarıyla ilgili durum bu şekilde.

AMACIM YABANCI DÜŞMANLIĞI YAPMAK DEĞİL SADECE ZONGULDAKLI İŞSİZLERİN İSTİHDAMININ SAĞLANMASIDIR

Diğer taraftan da  tabii yabancı uyruklu vatandaşlarla ilgili  şu soruyu sormak gerekiyor. Yani yabancı uyruklu vatandaşların Zonguldak'ta bu kadar işsizlik varken neden geldi.  Zonguldak yabancı vatandaşların gelip de yaşaması için uygun bir yermi. İşsizlik yok gelir seviyesi çok yüksek. Zonguldak ödediği verginin karşılığında yatırımı olan bir yer mi ki? Yani Türkiye'ye binlerce kilometre öteden Zonguldak'a geliyor. 
Bunun da cevabını AK Parti vermeli.
Yani şunu demek istiyorum. Buradaki amacım yabancı düşmanlığı yapmak değil. Buradaki amacım bizim önce kendi vatandaşımızın ve gencimizin istihdamıdır.
Zonguldak bir  maalesef AK Parti döneminde  İşsizlik had safhada. Gençler Zonguldak'tan kaçıyor. Geri gelmemek üzere ki diyorlar. Yani birinin şu soruyu sorması gerekir. Bursa'da neden bu kadar çok Zonguldaklı var? İstanbul'da neden bu kadar çok Zonguldaklı var. 
AK Parti her şeyden önce ekonomiyi düzeltmeli. Maalesef düzeltemiyorlar. bir uçuruma doğru ekonomi hızla ilerliyor" 

GÖLGE KABİNE PARTİ PARTİ İÇİNDE KARMAŞA GETİRMEYECEK, AKSİNE KATKI VERECEK

"Gölge kabine Parti teşkilatları ile arasında bir sıkıntı yaşanabilrmi" sorusuna cevap veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yıldızyılmaz, "Aslında iktidara doğru gittiğimiz bu süreçte bir ara geçiş dönemi oluşturduk. Bu oldukça önemli. Ben gölge kabinenin  parti içinde bir karmaşa getirmeyeceğini aynı zamanda çok da katkı yapacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

İTTİFAK EN SON ÇARE

İttifaklar konusuna da değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, "İttifaklar tabii önce 
Bölgesel ittifak genelde bazı illerde, ilçelerde veya beldelerde yapılabilir.  bu mümkün. Şu anda AK Parti'ye karşı seçimi kazanmak üzere izlenecek metodlardan biri olacak. Ama her yerde değil tabiki. Mecbur kalınmadıkça ittifak yapılmayacak" dedi 

ZONDEF'E DAHA FAZLA KATKI VERİLMESİ GEREKİYORDU

ZONDEF'i düzenlediği tanıtım günleri için kutladığını belirten Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, "Zonguldak Tanıtım günleri bu yıl ilk kez Atatürk Havalimanı tarafında yapıldı. Dolayısıyla burada ulaşım zorlukları oldu.  Böyle bir etkinlik sadece Zonguldak Dernekleri federasyonu sorumluluğuna  bırakılmaması gerekiyordu. Yani onlar fedakarca yapıyorlar ama bizim daha da fazla destek vermemiz lazımdı. 
Neticede Zonguldak Dernekleri Federasyonu örnek olarak bizim Beylikdüzü Belediyesi ve Devrek Belediyesi arasında emekli madencilerden oluşan depremlerde arama kurtarma  ekipleri kurulması ile ilgili eğitim sürecine destek veren bir federasyon. 
Yani böyle çok yönlü de çalışıyorlar. Bu bakımdan destek olalım, hep destekleyelim ki daha iyisini yapılacağını düşünüyorum. Ama şu anda da yapılan etkinlikle ilgili ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

ZONGULDAK LİMANI DÜNYAYA AÇILAN BİR KAPIDIR.

AK Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu'nun Zonguldak limanı ile ilgili açıklamalarına tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, "Zonguldak Limanı dünyaya açılan kapıdır. Yani şöyle ifade edeyim. Çaycuma havalimanı neyse liman da odur. Yani bunu anlamak için illa mühendis olmaya gerek yok ki. Şehrini sevmek yeterli. Zonguldak'ta her ne yapacaklarsa kömür madenciliği de devam ederken yapılmak zorunda. Bu nedenle liman  önemli bir konudur. Ve bir liman yani bu çağda bir limanın kapatılmk istenmesi akılla mantıkla açıklanabilecek bir durum değil" ifadesini kullandı.

Kaynak: Ercan Demir