Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Devrek İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 10 Ekim 2024 tarihinde saat 21.13 sıralarında Alpaslan Köyü’nde meydana gelen silahla yaralanma ihbarı üzerine harekete geçti.  

H.Ç. (60) olay yerinde hayatını kaybederken, Y.K. (46) kaldırıldığı Devrek Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Olayın ardından failin yakalanması için başlatılan geniş çaplı operasyonda JASAT, Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından titizlikle yürütülen çalışmalar sonucunda 8 şüpheli gözaltına alınırken, 1000 saatlik kamera kaydının  incelenmesi ile çeşitli adreslerde aramalar yapıldı. Aramalar sonucunda suç eşyası olduğu değerlendirilen 10 adet av tüfeğine el konuldu. 

Sorgulanan şüphelilerden Ö.Y. (28), daha önceden aralarında tabanca alışverişine dayalı husumet nedeniyle çıkan tartışma sonucunda Y.K. ve H.Ç.’yi ruhsatsız av tüfeği ile vurduğunu itiraf etti. Olay sonrası maktul Y.K.’ya ait ruhsatsız tabanca ve mermileri alarak ormanlık alana gömdüğünü, olayda kullandığı boş kartuşları ise sobada yaktığını söyledi. Yapılan yer gösterme işlemi ile ruhsatsız tabanca ve mermiler bulunurken, olayda kullanılan av tüfeği de teşhis ettirildi. 

Gözaltındaki diğer 7 şüpheli serbest bırakılırken, Ö.Y. tutuklanarak Beycuma Kapalı Cezaevi’ne teslim edildi. 
 

Kaynak: Haber Merkezi