Çalıştaya 81 il başkanı olarak katıldıklarını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, "Genel merkezden beklentilerimiz, genel merkezin bizden olan beklentileri, yerel yönetim süreçleri, adaylar önümüzde izleyeceğimiz politikalar, sorunların, sıkıntılarımız, düşüncelerimizi dile getirdik" dedi.

Çalıştayda Zonguldak adına konuşma yaptığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Devrim Dural şunları ifade etti:

SONUÇ RAPORU YAYINLANACAK

"Cuma günü İstanbul'a geçtik. İl başkanları toplantımız vardı biliyorsunuz. Toplantıda ilk gittiğimiz gün arkadaşlarımızla kaynaştık, buluştuk. Güzel bir akşam yemeği yedik arkadaşlarımızla.

Cumartesi günü ise il başkanlarının 81 il başkanının katılmış olduğu bir toplantımız vardı. Burada hepimiz il başkanları kendi bölgeleri arasında ayrıldılar. Ve bir küme çalışması gerçekleştirildiği bir atölye çalışması gerçekleştirdik. Bu çalışmada genel merkezden beklentilerimiz, genel merkezin bizden olan beklentileri, yerel yönetim süreçleri, adaylar önümüzde izleyeceğimiz politikalar, sorunların, sıkıntılarımız, düşüncelerimiz il başkanlarımız tarafından dile getirildi. Güzel bir çalıştay oldu. Bütün gün süren bir çalışmanın ardından bir sonuç raporu Oluşturuldu. Ertesi günse Sayın Genel Başkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'nun katılmış olduğu bir  yine  konferansımız vardı. Genel Başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımız burada konuşmalarını gerçekleştirdiler. Buı burada bizim yapmış olduğumuz çalışmaları dile getirmiş olduğumuz sorunuz ve öneriler yol haritamız. Sayın Genel Başkanımıza sunduk. Genel başkanımız da bunları dinledi. Ve bunun sonunda bir rapor ortaya çıkacak arkadaşlar. İl başkanları bu raporu genel başkanımızdan rica ettiler. Bu raporun bize de iletilmesini söylediler. Eğer bu rapor bize iletilirse ve kamuoyuyla da paylaşmamız bunu istenirse ben bunun doğru olacağını düşünüyorum. Biz de bu raporu sizlerle paylaşacağız. Dolayısıyla kamuoyu da bu rapor konusunda da bilgilenmiş olacak. Ve verimli, güzel, değerli bir çalıştay oldu. Zonguldak adına biz burada konuştuk, gerekenleri, taleplerimizi, isteklerimizi Genel Başkan Yardımcılarımıza, ilk ağızdan söyleme fırsatını anlatabilme fırsat bulduk. Bu da Zonguldak adına değerli bir kazanım oldu. Zonguldak'ın önemi ve değerini bir kere daha bu toplantıda görmüş olduk diye ifade edebilirim toplantıda."

Kaynak: Ercan Demir