Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL olarak açıklanmasına yönelik sert eleştirilerde bulundu. Dural, iktidarın belirlediği 12 bin 500 TL'nin beklentinin ve ülke ekonomik gerçeklerinin altında kaldığını ifade ederek, emeklinin mağduriyetini dile getirdi.

Devrim Dural açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

İktidar en düşük emekli maaşını 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkardı. Beklentinin ve ülke ekonomik gerçeklerinin çok altında kalan artış emekliyi yine mağdur etti. Enflasyon altında inim inim inleyen halkımızı iktidar bir kere daha görmezden geldi. Talebimiz en düşük emekli aylığının asgari ücrete eşitlenmesiydi.
İktidar en düşük emekli aylığının 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkarılmasını öngören maddeyi 53 maddelik ‘ilk’ vergi paketinin içerisine koyup Meclis’e sundu. Torba yasa teklifinin içerisinde emekli zammını vermek için küçük bir kaşık, 85 milyon vatandaştan vergi toplamak için ise büyük bir kepçe var. Kaşıkla emekliye dalga geçer gibi verilen zam vergiler yoluyla misliyle emekliden alınacak.
10 bin TL olan en düşük emekli maaşını artış yaptık diyerek 12 bin 500 TL açıklamak, emekliye ihanettir!
6 ay önce en düşük emekli maaşı 25 kilo kıyma alıyordu. Bugün sözde zamla 20 kiloya çıktı. Siz emekliye zam yapmıyorsunuz, cebinden parasını alıyorsunuz ! Yazıklar olsun!
AKP iktidara geldiğinde 8 çeyrek altın alan en düşük emekli maaşı bugün 2.5 çeyrek altın alamıyor.
Biz milletin yanında, arkasında değil önünde meydanlardayız.
Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak milletimizi bu cendereden kurtaracağız.
Sadece zenginleri kayıran yoksulları sömüren bu sisteme son verene kadar sizinle birlikte mücadele edeceğiz hakkınızı söke söke alacağız."

Kaynak: Haber Merkezi